Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Vedení Slavie bojkot odmítá. O ničem prý neví

Sport

  11:39
PRAHA - Fotbalová Slavia popřela informace pondělního vydání deníku Sport, podle kterého její hráči kvůli nevyplaceným mzdám za první tři měsíce letošního roku uvažují o bojkotu duelu 25. ligového kola v Plzni. Mluvčí klubu Ondřej Zlámal uvedl, že vedení Pražanů o ničem takovém neví.

Slavia - Jablonec (zklamaní domácí). foto: ČTK

Fotbalisté se podle něj v minulých dnech normálně chystali na dnešní večerní dohrávku 24. kola proti Slovácku, v neděli měli klasický předzápasový trénink. "Nemáme žádnou zprávu, že by hráči něco takového chystali. S ničím takovým nás nekontaktovali," řekl Zlámal.

DÁLE K TÉMATU

Podle deníku hráči zvažovali bojkotovat již pondělní dohrávku se Slováckem, ale nakonec prý měli dát vedení na sehnání peněz ještě týden. To potvrdil v rozhovoru pro Lidové noviny také útočník Slavie Stanislav Vlček. Slávisté by tak měli odehrát i čtvrteční pohárovou odvetu proti Teplicím, další ligový zápas příští pondělí v Plzni je ale údajně v ohrožení.

Generální ředitel klubu Miroslav Platil v pátek uvedl, že hráči naposledy dostali prosincovou výplatu. Klub jim momentálně dluží téměř deset milionů korun, a pokud částku nestihne sehnat do konce dubna, hrozí mu, že nedostane profesionální licenci pro příští sezonu. V tom případě by se pak Pražané mohli proti verdiktu licenční komise odvolat a splnit podmínky dodatečně.

Definitivně jasno o udělení licence musí být poslední květnový den. Na současný vývoj v zadluženém klubu reagují fanoušci. Hnutí Sešívaní drží spolu chystá na začátek druhého poločasu duelu se Slováckem společnou choreografii na východní tribuně jako protest proti kritické situaci ve Slavii.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!