Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Velká dávka zadostiučinění pro River Plate. I v azylu vyhráli Copa Libertadores

Sport

  23:13
Madrid / Praha - Fotbalisté River Plate zdolali v odvetě finále Poháru osvoboditelů na neutrálním hřišti v Madridu 3:1 v prodloužení Bocu Juniors a získali trofej. Fotbalisté River Plate porazili v odvetě Poháru osvoboditelů v Madridu 3:1 v prodloužení svého odvěkého městského rivala z Buenos Aires Bocu Juniors a získali počtvrté nejprestižnější jihoamerickou trofej. První finále hrané téměř před měsícem na stadionu Bocy skončilo 2:2, nicméně vzhledem k přesunutí duelu na neutrální hřiště neplatilo pravidlo o více vstřelených gólech na hřišti soupeře.

Juan Quintero běží slavit po vstřelení úvodní branky finále Copa Libertadores. foto: Reuters

River Plate - Boca Juniors 3:1 po prodloužení (0:1, 1:0)

Branky: 68. Pratto, 109. Quintero, 120. Martinez - 44. Benedetto. ČK: 92. Barrios. 1. utkání 2:2, 2. zápas byl odehrán na neutrální půdě v Madridu. Trofej získalo River Plate.

Zápas, jenž byl do španělské metropole přesunut z bezpečnostních důvodů, rozhodlo River Plate v přesilovce. Na začátku prodloužení byl po druhé žluté kartě vyloučen záložník Bocy Wilmar Barrios a ve 109. minutě ranou zpoza šestnáctky Juan Quintero poslal River Plate do vedení 2:1.

Třetí gól pak Boca inkasovala v nastaveném čase do prázdné branky, kdy se na roh vydal do vápna River Plate i brankář a po rychlém brejku soupeře už neměl šanci se vrátit.

Boca přitom začala finále lépe a po gólu Daria Benedetta krátce před poločasem vedla. Do prodloužení poslal ostře sledovaný duel po hezké kombinační akci Lucas Pratto.

Juan Quintero oslavuje se spoluhráčem Gonzalem Martinezem.

Do Madridu byla odveta finále jihoamerické obdoby Ligy mistrů přesunuta kvůli incidentu předcházejícímu plánovaný zápas na stadionu River Plate. Domácí fanoušci 24. listopadu napadli autobus s hráči Bocy a zápas byl odložen. Nejprve o den a poté na dnešek na jiný kontinent.

Autor:

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč