Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Velké jméno pro Spartu. Hapal chce získat švédský talent s reprezentačními starty

Sport

  16:26
PRAHA - Také letošní léto bude nejspíše ve fotbalové Spartě hodně žhavé a nabité. Kouč aktuálně pátého celku ligové tabulky už nyní vyhlíží posily do nové, nejspíše pohárové sezony. Na vrcholu seznamu by mělo být jméno švédského obránce s reprezentačními zkušenostmi Linuse Walhqvista.

Linus Walhqvist. foto: Reprofoto

Loni zažili na Letné totální průvan, když její nový kouč – Ital Andrea Stramaccioni – přivedl celkem jedenáct jmen, osm ze zahraničí. V zimě pak dorazili další dvě nové akvizice zpoza českých hranic. A na léto se chystá další zajímavý transfer.

Dle informací deníku Aktuálně.cz touží na Letné pro švédském reprezentačním obránci Linusi Wahlqvistovi, kterému končí smlouvu ve švédském Norrköpingu.

Jednadvacetiletý rodák z tohoto města, který prošel všemi švédskými mládežnickými reprezentačními výběry, se sedmnáctkou byl třetí na MS 2013 a v jednadvacítce dokonce nosil kapitánskou pásku, už má za sebou šest startů za seniorský tým ze země „Tre kronor“.

„Cítím se připravený na zahraniční angažmá,“ pronesl mladík už v zimním období pro domácí média s dovětkem, že do konce sezony chce zůstat v klubu, který jej vychoval. V aktuálně čtvrtém celku švédské ligy (hraje se systémem jaro-podzim) má smlouvu do 31. prosince 2018.

Nyní se o Walhqvista vedle Sparty zajímají také anglický Leeds United a německá Fortuna Düsseldorf. „O Linuse je pochopitelně velký zájem. Momentálně ale není nic hotové a podepsané,“ potvrdil jeho agent Martin Dahlin.

„K přestupové politice klubu se nebudeme v současné chvíli, v probíhajícím závěru aktuálního ligového ročníku, nijak vyjadřovat,“ řekl pro Lidovky.cz Ondřej Kasík, ředitel komunikace Sparty.

Podle Aktuálně.cz je ale vábení z Letné pro švédský talent, jehož aktuální tržní hodnota je podle specializovaného serveru Transfermarkt zhruba 30 milionů korun, tím nejsilnějším. Pro Spartu by tento příchod navíc dával smysl, Walhqvist umí stejně kvalitně zahrát na stoperu i na pravém beku, tedy pozicích, kde Hapala tlačí bota.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!