130 let

Pedri se v Lize mistrů zapsal gólem | foto: Reuters

Snový debut v Barceloně: mladíček dorazil s igelitkou v ruce, dal svůj první gól a odjel taxi

Sport
  •   15:13
Barcelona - První zápas v Lize mistrů je pro všechny fotbalisty velkým svátkem. Nejinak tomu bylo i pro teprve sedmnáctiletého Pedriho, který v Barceloně zažil debut v utkání proti maďarskému celku Ferencváros. Pojal to ale vskutku úsměvně.

Poslední pokus, jak potěšit šejky triumfem v LM. Guardiola stojí před největší výzvou v kariéře

Španělský útočník Pedri je terpve sedmnáctiletý fotbalista, který se ve světě dospělého fotbalu teprve rozkoukává. Za svou zatím krátkou kariéru ale stihl víc, než se většině starších fotbalistů může jenom zdát.

Pedri se v Lize mistrů zapsal gólem
Pedri se v Lize mistrů zapsal gólem

V úterý večer nastoupil v dresu Barcelony ke svému vůbec prvnímu zápasu v Lize mistrů, když v 63. minutě střídal stejně starou hvězdu Ansu Fatiho. A zapsal se přímo skvěle. V 82. minutě přijal zpětnou přihrávku od Dembelého a přízemní střelou vsítil svou vůbec první branku v Lize mistrů.

Nová hvězda Katalánců však zaujala něčím trochu jiným. Fotografové Pedriho zachytili, jak na stadion dorazil s igelitkou v ruce. Připsal si pak debut snů, místo oslav ale zamířil domů. Vzhledem k věku 17 let se naskytl fanouškům u stadionu nevšední pohled. Autor branky si totiž po slavném debutu na cestu domů zavolal taxi. 

Pedri do Barcelony přišel vloni v létě za 5 milionů eur z Las Palmas. Je považován za jednoho z největších talentů ve Španělsku.

Autor: Tereza Janovská