Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Velký návrat: Henry bude hrát za Arsenal

Sport

  14:03
LONDÝN - Francouzský útočník Thierry Henry se vrací do Arsenalu. Čtyřiatřicetiletý fotbalista do londýnského klubu, ve kterém strávil osm let a vedl ho jako kapitán, přichází na dvouměsíční hostování z celku zámořské MLS New Yorku Red Bulls.

Thierry Henry, Francie foto: Reuters

Henry už nějaký čas se svým bývalým klubem trénoval, teprve teď se kluby podle agentury AP dohodly na podmínkách pojištění bývalého francouzského reprezentanta. Arsenalu by měl pomoci nahradit v útoku Gervinha a Marvána Šammacha, kteří v lednu odjedou na mistrovství Afriky.

ČTĚTE TAKÉ

"Bude za nás hrát v lednu a únoru. Jsem přesvědčen, že během těch dvou měsíců pro nás bude obrovskou posilou nejen na hřišti, ale také v kabině," uvedl trenér Arséne Wenger. Poprvé by Henry mohl za "Kanonýry" nastoupit v pondělním utkání třetího kola Anglického poháru proti Leedsu.

Henry hrál za Arsenal v letech 1999 až 2007. S klubem dvakrát vyhrál anglickou ligu a v roce 2006 mu pomohl do finále Ligy mistrů. Bývalý útočník Monaka a Barcelony je nejlepším střelcem v historii londýnského celku, za který dal celkem 226 branek.

Autor: