Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Velký návrat: Henry bude hrát za Arsenal

Sport

  14:03
LONDÝN - Francouzský útočník Thierry Henry se vrací do Arsenalu. Čtyřiatřicetiletý fotbalista do londýnského klubu, ve kterém strávil osm let a vedl ho jako kapitán, přichází na dvouměsíční hostování z celku zámořské MLS New Yorku Red Bulls.

Thierry Henry, Francie foto: Reuters

Henry už nějaký čas se svým bývalým klubem trénoval, teprve teď se kluby podle agentury AP dohodly na podmínkách pojištění bývalého francouzského reprezentanta. Arsenalu by měl pomoci nahradit v útoku Gervinha a Marvána Šammacha, kteří v lednu odjedou na mistrovství Afriky.

ČTĚTE TAKÉ

"Bude za nás hrát v lednu a únoru. Jsem přesvědčen, že během těch dvou měsíců pro nás bude obrovskou posilou nejen na hřišti, ale také v kabině," uvedl trenér Arséne Wenger. Poprvé by Henry mohl za "Kanonýry" nastoupit v pondělním utkání třetího kola Anglického poháru proti Leedsu.

Henry hrál za Arsenal v letech 1999 až 2007. S klubem dvakrát vyhrál anglickou ligu a v roce 2006 mu pomohl do finále Ligy mistrů. Bývalý útočník Monaka a Barcelony je nejlepším střelcem v historii londýnského celku, za který dal celkem 226 branek.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...