Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Velký třesk v lize? Novým ředitelem Zbrojovky Brno se má stát Šádek, současný majitel Plzně

Sport

  21:50
BRNO - Ve fotbalovém prostředí běží pořádně divoká zpráva: Adolf Šádek, majitel a generální manažer Viktorie Plzeň, se stane novým ředitelem Zbrojovky Brno. Podle několika zdrojů ze zákulisí bude Šádek do své nové funkce uveden už v úterý ráno. Co bude s jeho klíčovou rolí v Plzni není v tuto chvíli známo.

Plzeňské oslavy titulu (Šádek) foto:  Michal Sváček, MAFRA

Bez dalších podrobností mluví informace iDnes.cz o tom, že Adolf Šádek, jeden ze strůjců plzeňského vzestupu na vrchol českého fotbalu, přináší svoje know-how do Brna. Majitel brněnského klubu Václav Bartoněk si ho vybral za svoji pravou ruku, od které očekává to stejné jako na západě Čech, tedy minimálně stabilizaci Zbrojovky v první lize.

Adolf Šádek, zástupce Plzně a místopředseda LFA.
V roušce Adolf Šádek, zástupce Plzně a místopředseda LFA.

Šádek, který je nejen generálním manažerem, ale od března i majitelem Plzně, má být ve Zbrojovce představen už v úterý ráno. „Omlouvám se, k tomu se vyjadřovat teď nechci. Děkuji za pochopení,“ reagoval Šádek v pondělí večer na textovou zprávu.

Informace o tom, že právě s tímto manažerem spojí Zbrojovka svoji budoucnost, běží ve fotbalovém zákulisí od minulého týdne. Tehdy měla dohoda mezi oběma muži, Šádkem a Bartoňkem, dostat pevnější obrysy při jejich setkání na valné hromadě při volbě šéfa FAČR.

„O víkendu pak byl pan Šádek v Brně, kde se dohoda definitivně upekla,“ řekl zdroj z okolí plzeňské Viktorie. Mluví se o tom, že v budoucnu by měl být Šádek schopen vstoupit do Zbrojovky i jako spolumajitel.

Nespecifikovaný podíl ve Zbrojovce byl na prodej už loni, kdy se Bartoněk nedohodl s brněnským miliardářem Igorem Faitem. Ten se o strádající fotbalový klub zajímal i letos, přednost ale dostal Šádek.

Autoři: