Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Veselý Horváth: Ta gólová hlavička stála za prd

Sport

  23:15
PLZEŇ - Údajně pátý gól kariéry hlavou dnes vstřelil kapitán plzeňských fotbalistů Pavel Horváth, když vyrovnávacím zásahem pomohl Viktorii k výhře 3:1 nad Coimbrou v Evropské lize. Sám však svou branku neviděl, protože nevěřil, že nepovedená hlavička může skončit v síti, a raději se proto už vracel směrem do obrany.

Pavel Horváth foto: ČTK

Horváth se prosadil ani ne minutu po změně stran, kdy hlavičkoval po rohu Vladimíra Daridy. "Ani jsem ten gól neviděl, protože jsem viděl, že ta hlavička stojí za prd, tak jsem bral nohy na ramena a vracel jsem se do obrany," řekl po utkání novinářům.

Gólman Coimbry Ricardo však v souboji s Jakubem Horou chyboval a nechal si Horváthovu plachtící hlavičku zapadnout do branky. "Tak byla to ode mě dost točená a nepříjemná rána, takže se nemůžeme divit, že to neudržel," žertoval Horváth.

ČTĚTE TAKÉ

Dodatečně se snažil vzpomenout, kolik dal v kariéře gólů hlavou. "Myslím, že čtyři. Od žáků. Tohle byl pátý," řekl po dlouhém přemýšlení. "Trefil jsem se určitě za Slavii proti Žižkovu a pak v dorostu Sparty. Další už si nevybavím," dodal.

Připustil, že ho překvapilo, že Coimbra nebyla tak nebezpečná, jak domácí očekávali. "Čekal jsem, že budou více zlobit. Do šancí se dostávali jen po našich chybách a jednu potrestali. Bylo to ale i tím, že my hráli dobře," hodnotil.

Horvátha mrzely neproměněné šance

Litoval jen zahozených šancí. "Měli jsme jít do vedení 2:0 a dohrávalo by se to úplně jinak. Místo toho jsme soupeře našim zahazováním šancí dostali do stavu, kdy vedl. Ale myslím, že jsme si zasloužili skóre otočit. Měli jsme přidat ještě dva nebo tři góly," dodal Horváth.

Do utkání přitom málem ani nenastoupil, protože ho trápí lýtkový sval. "Ještě dopoledne jsem nebyl rozhodnutý, jestli nastoupím. Přišel jsem na zápas dřív, abych si vyzkoušel starty, sprinty. Můj pohyb i normálně už není ideální a teď ještě tohle. Ale zase jsem si to vynahradil tou hlavičkou," dodal.

Autor: