Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Byla to penalta nebo herecký výkon Marcela?

Sport

  16:21
MADRID/PRAHA - Ta situace zvedla pořádnou bouři. Sudí César Muniz odpískal v 81. minutě ostře sledovaného duelu španělské ligy mezi Realem Madrid a FC Barcelona hodně přísný pokutový kop po "faulu" Daniela Alvése na Marcela. Cristiano Ronaldo nabídnutou šanci využil a z penaltového puntíku vyrovnal na konečných 1:1.

Zákrok Alvése na Marcela. foto: www.youtube.com

Barcelonští hrají proti oslabenému soupeři, v zádech mají vedení 1:0. Na Santiagu Bernabeu se pomalu schyluje ke korunovaci španělského mistra. Barcelona by v případě vítězství uskočila svému největšímu rivalu v boji o titul šest kol před koncem na 11 bodů. Jenže v 81. minutě zaúřadoval hlavní sudí César Muniz.

Stejně jako o půl hodiny dříve zapískal po souboji dvou hráčů v pokutovém území. A stejně jako v případě faulu obránce Realu Raúla Albiola na Villu, i při souboji Daniela Alvése a domácího záložníka Marcela odpískal penaltu. Tentokrát ale hodně spornou penaltu.

ZÁKROK ALVÉSE NA MARCELA

"Ani jsem se ho nedotknul. Normálně se k výkonům rozhodčích nevyjadřuji, jednou se jim zápas povede, podruhé ne, ale dnešní rozhodnutí sudího nesdílím. Marcela jsem se nedotknul," nechápavě kroutil po zápase hlavou Alvés. Ten si mohl krk ukroutit už po zmíněném zákroku.

Anketa

Fauloval Daniel Alvés Marcela a byla penalta pro Real odpískána správně?

Ano 110
Ne 158

Žádný opakovaný záznam totiž stoprocentně nedokázal potvrdit, že se Alvés Marcela dotknul, natož jej fauloval. Hlavní rozhodčí byl ale jiného názoru, ukázal na penaltový puntík a Cristiano Ronaldo si s exekucí penalty poradil stejně suverénně jako na druhé straně Messi - 1:1. I přes konečnou remízu však rozdíl mezi soupeři zůstává osmibodový a Barcelona je blízko třetímu titulu v řadě.