Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Český talent přitvrdil. Kozák poslal dva soupeře do špitálu

Sport

  19:48
PRAHA/ŘÍM - Svým talentem před nedávnem okouzlil Itálii, je mu jednadvacet let a góly střílí v dresu Lazia. A že umí hrát i pěkně tvrdě prokázal v poslední ligovém utkání: Libor Kozák v něm dokázal zranit hned dva protihráče z AC Milán...

Libor Kozák. foto: Reuters

Tvrdou ránou do lícní kosti odrovnal Daniela Bonera, který v úvodu druhé půle bezbrankového duelu musel vystřídat. "Pod levým okem má otok, ale fraktura kosti byla vyloučena," poznamenal po zápase klubový lékař Gianluca Melegati. 

Nepřehlédněte

Hůř ovšem dopadl ten, který Bonera nahradil. Nicola Legrottaglie v 82. minutě místo bezpečného odkopu míč vkleče odhlavičkovával a juniorský reprezentant České republiky do něj vzápětí neohroženě vletěl. Koleno opavského rodáka skončilo ve stoperově obličeji.

Video celé situace z 81. minuty

"Obránce utrpěl lehké pohmoždění páteře a má tržnou ránu na hlavě. Ta si vyžádala šití. Větší problémy s lebkou ovšem zatím zjištěny nebyly," ujistil Melegati.

Kozák při strkanici po druhém incidentu rozhořčené soupeře i rozhodčí ujistil o tom, že nešlo o zákrok z kategorie úmyslných. Muže s píšťalkou přesvědčit dokázal, v Miláně mu ale nevěří.

Libor Kozák

Věk: 21 let
Pozice: útočník
Výška/váha: 192 cm/85 kg
Kluby:
2007/08 SFC Opava (2. liga)
26 zápasů /11 branek,
2008 - 2011 Lazio Řím
8 zápasů / 4 branky, 241 minut,
2009/10 hostování v Brescii
26 zápasů / 4 góly.
Reprezentace: "21"
7/2, čeká jej ME v letošním roce.

"Sudí ho měl potrestat," měl jasno trenér AC Massimiliano Allegri. "Musí trochu ubrat, když vidí, že v souboji nemůže uspět," přidal defenzivní článek jeho sestavy Mario Yepes. "Měl jsem s ním o tom ostřejší výměnu slov," dodal zkušený Kolumbijec.

Libor Kozák si přesto plnými doušky užívá čerstvě nabyté slávy. Zajistil si ji třemi brankami v předchozích třech duelech, kterými Laziu Řím zařídil důležitých šest bodů... A sobě místenku v základní sestavě.

Kdo ví, třeba si skromný Čech vydupe přiměřenou tvrdostí stejnou pozici, jakou si kdysi ve stejném týmu zajistil bojovností Pavel Nedvěd nebo Karel Poborský svými technickými kousky...

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...