130 let
Červený nafukovací vlevo a bílý pravý vpravo.

Červený nafukovací vlevo a bílý pravý vpravo. | foto: youtube

VIDEO: Dva míče na hřišti. A Liverpool dostal gól

Sport
  •   16:09
LONDÝN - Ligová soutěž ještě v Anglii není ani ve své třetině a už má za sebou kuriózní moment, který asi těžko někdo do konce sezony překoná.

Fotbalisté Liverpoolu v sobotu prohráli se Sunderlandem 0:1. Jedinkrát inkasovali ve chvíli, kdy se na hřišti objevily dva míče současně. První na něj patřil, druhý jasně červený se znakem Liverpoolu přiletěl z tribuny. Do vápna před brankáře Reinu ho vhodil jeden z fanoušků "Reds". Asi se sám musel divit, jak moc tím svým oblíbencům zavařil.

Střela Darrena Benta z 5. minuty by za normálních okolností putovala přímo do náruče liverpoolského brankáře. Jenže po nárazu do červeného míče změnila směr aReina jen přihlížel smutnému fotbalovému kulečníku. Propagační červený balon letěl mimo branku, a "pravý" míč do sítě. List The Times ho označil jako nejbizarnější gól v historii Premier League.

Kdyby rozhodčí důsledně dodržoval pravidla, branku by nemohl uznat. "Sudí přeruší zápas pokud dojde k jakémukoliv narušení hry z prostoru mimo hřiště," uvádí se v regulích.

Jenže píšťalka Mike Jonese zůstala překvapivě zticha a nepomohly ani protesty hráčů Liverpoolu. Nebyli jediní, které postup arbitra zaskočil. "Jsem překvapený, že rozhodčí, jeho asistenti, i čtvrtý sudí nedokáží posoudit tak základní porušení pravidel," řekl BBC bývalý rozhodčí Jeff Winter.

"Tohle pravidlo neznám. Ale jestli to tak je, tak jsme měli velké štěstí," oddechl si trenér Sunderlandu Steve Bruce. "Jen doufám, že se z toho nebude dělat příliš velká aféra, protože i tak jsme si podle mě zasloužili vyhrát," dodal přesvědčivě.

Kouč Liverpoolu měl právo cítit se poškozený, ale na smolný moment se nevymlouval. "Asistent rozhodčího to prý viděl. Ale už na tom stejně nic nezměníme," smířil se s další ztrátou Rafael Benítez. "Inkasovaný gól změnil utkání, důležitější pro mě však je, že jsme nehráli dobře."

Jeden z favoritů anglické ligy dál nečekaně klopýtá. Po devíti kolech má na kontě čtyři porážky a na vedoucí Manchester United ztrácí už sedm bodů. Na marodce zůstávají kapitán Gerrard akanonýr Torres a na projevu jejich týmu je to znát. Liverpoolské vyhlídky na titul mají dost trhlin už v půlce října a sobotní kuriozita to jenom podtrhla.

Autor: Petr Adam