130 let

Robert Green svou chybu napravil. | foto: Reprofoto

VIDEO: Fanoušek udělal s Greena hrdinu, sestříhal jeho chybu jako zákrok

Sport
  •   14:41
LONDÝN - Co by se dělo, kdyby anglický brankář Robert Green dokázal v utkání mistrovství světa s USA chytit střelu Clinta Dempseyho? Angličané by pravděpodobně vyhráli, teď by měli čtyři body a nemuseli by čelit vyřazení z turnaje, pokud neporazí Slovinsko.

Jak by to vypadalo, se snažil ukázat fanoušek, který sestříhal inkriminovaný okamžik tak, že je z Greena místo padoucha hrdina. Běží 40. minuta zápasu, když Dempsey vysílá na Greena nepříliš nebezpečnou střelu. Míč brankářovi West Hamu proklouzává mezi prsty a kutálí se do branky.

GREEN HRDINOU:

Green se však po něm mrštně vrhá a na brankové čáře ho chytá. Trenér Anglie Fabio Capello se pobaveně usmívá, vždyť Green právě udržel Anglii vedení. Jenže to bylo jen zbožné přání anglických fanoušků. Skutečnost byla jiná. Green totiž míč nechytil a jen naštvaně sledoval, jak doskákal do branky.

Američané tak srovnali na 1:1 a připravili Angličanům první zklamání, které poté ještě rozšířila bezbranková remíza s Alžírskem. Tu již Green sledoval jen jako náhradník z lavičky.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz