130 let

Hráči Atlética Madrid vyrazili na trénink ve Fiatu Panda. | foto: Twitter.

VIDEO: Stařičký Fiat Panda od souseda dopravil hvězdy Atlétika na trénink. Luxusní sporťáky sníh nezvládly

Sport
  •   13:14
Madrid - K životu profesionálních fotbalistů patří i drahé automobily. Třeba v garáži Cristiana Ronalda se vyjímají tři vozy značky Ferrari, jedno Bugatti a několik dalších výstavních kousků. Na koňské síly si potrpí také ostatní hráči. Záběry, na nichž Yannick Carrasco cestou na trénink řídí třicet let starý Fiat Panda, proto pobavily a zaskočily celý svět.

Co k tomuto kroku záložníka Atlétika Madrid vlastně vedlo? Španělsko o víkendu postihla největší sněhová kalamita za posledních padesát let. A právě hlavní město patřilo k nejzasaženějším oblastem.

Atlético Madrid zatím válcuje zbytek španělské ligy.
Yannick Carrasco nahání Jesúse Navase.

Z bezpečnostních důvodů byly zavřeny madridské školy, obchody, muzea či parky. Hasiči museli pomáhat tisícovkám občanů, kteří uvízli na silnicích. Podobné problémy se nevyhnuly ani Carrascovi, jehož Mercedes zůstal zapadlý ve sněhu.

Belgický reprezentant se tedy, stejně jako několik jeho kolegů, nemohl dostavit na trénink. Vedení madridského velkoklubu plánovalo pro hráče poslat vlastní vozy, ale sedmadvacetiletý záložník vyřešil prekérní situaci po svém.

Od jednoho ze sousedů si vypůjčil Fiat Panda, který se začal vyrábět už v roce 1980. Významná italská automobilka jej na trh uvedla jako jednoduchý, levný a praktický vůz do terénu. Hlavní designér Giorgetto Giugiaro se, dle vlastních slov, snažil Pandu připodobnit k vojenské technice, zejména vrtulníkům.

Nová šéfka pro Součka a Coufala. Vedení West Hamu doplní bývalá pornohvězda, majitele zná z branže

Zajímavá změna oproti vozům značek BMW, Lamborghini nebo Porsche, jimiž hráči Atlétika disponují. Na cestu skrze zasněžené cesty si tedy Carrasco nemohl vybrat lépe. 

Model Pandy z roku 1990 se dá v současnosti pořídit i za necelých 30 tisíc korun, což je v přepočtu zhruba 900 liber. Jen pro představu, Belgičan si v Madridu týdně přijde na 180 tisíc liber (5,28 milionu korun). 

Úsměvnou situaci neprožíval sám, cestou na trénink ještě vyzvedl spoluhráče Thomase Lemara a Šimeho Vrsaljka. Záběry, které ze zadního sedadla jiného vozu na dálnici pořídil Marcos Llorente, další hráč Atlétika, si u fanoušků okamžitě získaly popularitu.

„Pojali to hodně stylově,“ napsal jeden z nich. „Je skvělé, že všichni našli způsob, jak se na stadion dostat. Hlavní je, že jsme se sešli a máme za sebou dobrý trénink,“ pochvaloval si trenér Diego Simeone.

Jeho svěřenci se nenechali rozhodit ani vydatným sněžením, ve skvělých výkonech pokračují i nadále. V úterý porazili Sevillu 2:0, a upevnili si tak postavení na čele tabulky španělské ligy. Oproti druhému Realu Madrid, který je pozadu o čtyři body, navíc mají dvě utkání k dobru.

Autor: Vojtěch Tůma