Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Fotbalový zákrok roku v Brazílii? Nepatří brankáři, ale maskotovi týmu

Sport

  12:00
PRAHA - Při utkání dvou nesmiřitelných rivalů brazilského státu Caerá se dočkali fanoušci na tribunách parádního zákroku. Nepředvedl jej ale ani jeden z gólmanů, ale maskot hostujícího týmu.

Maskot týmu Caerá chytá střelu. foto: youtube.com

Nápřah, střela a míč letí mimo tři tyče.

Situace, ze kterých se obyčejně nějaké to haló nedělá. Jenže to by nesměl za brankou stát maskot jednoho z týmu a proti letící meruně předvést ukázkovou robinsonádu.

Právě k této situaci došlo při derby mezi brazilskými týmy Fortalezou a Caerá, když šest minut po změně stran napřáhl zpoza vápna hostující útočník Douglas Baggio, jeho střela ale neměla správný směr a branku minula.

To ale nebránilo domácímu maskotovi, který stál pár metrů za brankou, aby po míči skočil a parádní robinsonádou jej vyboxoval. Kdo ví, třeba si pro příště role prohodí, zdá se, že muž-maskot je pro tým platnější než útočník Douglas Baggio.

Zpravodajská povinnost: souboj druhé nejvyšší brazilské soutěže ovládli po výsledku 1:0 domácí a dostali se tak po třech kolech do čela tabulky.

V Brazílii ale v posledních dnech a hodinách spíše než výsledek řeší umění maskota, který je dle fanoušků jasným kandidátem na brankářský zákrok roku.

23.ledna 2017 v 00:12, příspěvek archivován: 25.ledna 2017 v 18:19

VIDEO: PQP, ? O MELHOR GOLEIRO DO BRASIL, MASCOTE! https://t.co/Rz0KLX6sdf

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

PQP, É O MELHOR GOLEIRO DO BRASIL, MASCOTE! https://t.co/Rz0KLX6sdf