Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: ‚Jeden z těch temných večerů.‘ Brankář Grenoblu si neuvěřitelným způsobem vstřelil vlastní gól

Sport

  15:47
Caen - Být brankářem je považováno za jeden z nejtěžších úkolů v profesionálním fotbale. Zřídkakdy dostane pochvalu za dobré výkony, o dost více ‚vynikají‘ jejich minely. O jednu z nich se postaral ve druhé francouzské lize brankář Grenoblu Brice Maubleu, který si nešťastně vhodil míč do vlastní branky a podepsal se tak pod prohrou proti svého týmu proti Caen (0:2).

Brankář Grenoblu Brice Maubleu si dává vlastní branku. foto: Reprofoto

Brice Maubleu by na páteční noc nejraději zapomněl.

Brankáři druholigového Grenoblu se povedla věc, která uvízne v hlavách fotbalových fanoušků hodně dlouho. V 17. minutě francouzský brankář nejprve inkasoval z penalty, o minutu později pak převedl neuvěřitelný kiks. Poté, co se k němu dostal míč, se ho snažil rychlým výhozem rozehrát do křídla na rozběhnutého záložníka, k udivení všech však nakonec míč skončil v jeho vlastní síti.

„Je to jeden z těch temných večerů, které chcete vytěsnit z hlavy. Chtěl jsem míč rychle rozehrát na Jérôma Mombrise, všiml jsem si ale, že se na mě nedívá. Změnil jsem své rozhodnutí, ale míč mi bohužel zůstal v ruce a stočil se do branky,“ mrzelo ho po utkání.

Podobné chyby se dopustil shodou okolností také francouzský brankář Steve Mandanda před osmi lety proti Valenciennes.

„Občas se podobná chyba brankařům bohužel stane. Ve zbytku utkání jsem chytil pár nebezpečných střel, toho už si ale nikdo nevšimne, je to úděl brankařů. Musím na to rychle zapomenout a pokračovat dál v práci,“ uvědomuje si třicetiletý Maubleu.

Grenoble po jeho hrubce klesl na deváté místo Ligue 2, na barážové pozice do nejvyšší soutěže mu chybí 12 bodů.

Autor: