Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Kluci, dejte jim napít. A slávisté rozkaz bývalého kapitána Škody poslechli

Fotbalisté Slavie slaví výhru, kterou si zajistili obhajobu titulu. foto: ČTK

Praha - Na videu, které poslal do Edenu z turecké pláže, Milan Škoda, ikona slávistických fanoušků, děkoval za gratulace. A bývalým spoluhráčům, kteří vybíhali do nejdůležitějšího zápasu sezony vzkázal: "Kluci, dejte jim napít!"
  22:35

Slavia věnovala zápas v Edenu proti Plzni, v němž definitivně dokráčela k mistrovské obhajobě, bývalému kapitánovi, který před dvěma dny v Turecku stou brankou v nejvyšších soutěžích vstoupil do Klubu ligových kanonýrů.

Teď má další důvod k radosti. Byť na dálku.

Červenobílí právě teď slaví před stadionem zisk historicky dvacátého titulu.

Také Škoda se na další skvělé slávistické sezoně významně podílel. Než v zimě přestoupil do Rizesporu, nastřílel pět gólů i přesto, že velkou část sezony plnil spíš roli nehrajícího kapitána.

„Úcta k velkému hráči, kanonýrovi a slávistickému srdcaři,“ poklonil se klubový šéf Jaroslav Tvrdík. A tradiční chorál o Milanu Škodovi, šampionovi se stadionem rozléhal i chvíli před utkáním, kdy se na velkoplošných obrazovkách promítaly jeho góly.

Fotbalisté Slavie slaví výhru, kterou si zajistili obhajobu titulu.
Fotbalisté Slavie slaví výhru, kterou si zajistili obhajobu titulu.

Zlatou medaili samozřejmě dostanou i další, kteří sezonu se Slavií začali, ale nedokončili: Souček, Hušbauer, Van Buren, Hora či Zelený.

I jim před středeční půlnocí patřil aplaus slávistických fanoušků. I když hrdinou momentu byl především Ševčík, který vypjatý duel proti Plzni dvacet minut před koncem rozhodl.

Vběhl vstříc severní tribuně, kde na jedné velké hromadě slavili hráči, náhradníci i rozjaření fanoušci.

Jak oni byli na fotbal nadržení!

Fanoušci Slavie slaví branku Ševčíka.

Pro necelých pět tisíc z nich se po nejnovějším rozvolnění protikoronavirových opatření otevřel stadion poprvé od 8. března, kdy se v Edenu hrálo derby. Další příznivci se opět sešli u velkého promítání na ulici, kam se mají po utkání přesunout i největší mistrovské oslavy.

Ty bezprostřední vypukly přímo na trávníku, kde slávističtí fotbalisté vytvořili vítězné kolečko. A fanoušci až na několik výjimek poslechli důrazné hlášení, aby nevstupovali na trávník, a hymnu vítězů We are the Champions od skupiny Queen si vychutnali na svých místech.

Pohár dostanou slávisté až za dva týdny, kdy pro ně sezona v Edenu - stejně jako před rokem - vyvrcholí utkáním se Spartou.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!