Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Kontroverzní dotyk rozhodčí. Agüero rozpoutal diskuzi, hájí ho Guardiola

Sport

  12:53
Praha - Poprvé od června vyběhl na zelený pažit a zase se o něm mluví. Sergio Agüero se protentokrát nezasloužil o pozornost výstavní trefou, ale zakázaným dotykem rozhodčí. „Věnujte pozornost jiným problémům,“ hájil rozčíleně svého útočníka Guardiola.

Agüero rozpoutal diskuzi, když sáhl na rozhodčí. foto: twitter.com

Argentinský fotbalista Sergio „Kun“ Agüero se vrátil na trávník anglické Premier League po dlouhé pauze, kterou způsobilo červnové zranění kolene. A hned pomohl Manchesteru City k vítězství 1:0 nad londýnským Arsenalem.

V utkání sice neoslnil před brankou soupeře tak, jak je v jeho případě zvykem, přesto na sebe nechal upozornit. A to v prvním poločase, konkrétněji u postranní čáry. Agüerovi se totiž nelíbilo rozhodnutí postranní rozhodčí Sian Massey-Ellisové, zkušené pětatřicetileté sudí, která v Premier League působí dlouhých dvanáct let.

Oba zmiňovaní měli odlišný názor na to, komu přísluší autové vhazování. Argentinský útočník, který na fotbalovou veřejnost působí jako velký sympaťák, po slovní výměně položil ruku na rameno Massey-Ellisové, což je podle fotbalových pravidel zakázáno.

Svůj názor si na to udělala takřka celá fotbalová Anglie, třeba také Agüerův bývalý spoluhráč z Manchesteru City Micah Richards. „Myslím, že to nechtěl udělat. Ale i tak to není dobrý pohled. Měl se zachovat lépe,“ poznamenal bývalý pravý obránce Citizens.

Našli se však i Argentincovi zastánci. A jedním z nich je i Pep Guardiola, samotný lodivod Manchesteru City. „Prosím vás, Sergio je nejmilejší chlap, jakého jsem v živote poznal. Věnujte pozornost jiným problémům, tohle nic není,“ hájil svého útočníka číslo jedna.

Komentáře ke kontroverznímu momentu se nezdržel ani ženský tým římského AS, který trefně poznamenal: „Not cool.“

Citizens nakonec díky brance Raheema Sterlinga z prvního poločasu zvítězili nad Arsenalem 1:0 a připsali si tak druhé vítězství v aktuálním ročníku Premier League.