Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Krev mu tekla i zpod obvazů na hlavě. Chorvatský tvrďák musel ze hřiště

Sport

  13:14
PRAHA - Chorvatský stoper Dynama Kyjev Domagoj Vida platí za vyhlášené tvrďáka. Jenže ve čtvrtečním domácím duelu Evropské ligy s Young Boys Bern (2:2) mu ani velká bojovnost nedovolila zápas dohrát. Kvůli velkému krvácení hlavy musel opustit v 80. minutě hřiště.

Zraněný chorvatský hráč Dinama Kyjev Domagoj Vida. foto: ČTK

Ten pohled nebyl vůbec pěkný, byť souboj Vidy s Moumim Ngamaleuem po rohovém kopu domácích v 75. minutě zápasu v prvním okamžiku nevypadal nikterak hrozivě.

Jenže následně dění už působilo jinak. Oba hráči skončili na trávníků, oběma museli lékaři obvázat hlavy. V případě hostujícího obránce to stačilo, u osmadvacetiletého chorvatského reprezentanta nikoliv.

Ten ač velmi nerad, musel pět minut po incidentu opustit hřiště a pustit na něj o tři roky mladšího Srba Alexandra Pantiče. Na rozloučenou stihl Vida ještě zamávat fanouškům a hlavně jednomu z kustodů předat kapitánskou pásku, se kterou v klubu nastupuje.

Špatnou zprávou pro kyjevský celek budiž, že dle vyjádření klubového lékaře utrpěl Vida velké tržné zranění na hlavě a především otřes mozku, takže je vyloučený jeho start ve víkendovém 13. kole ukrajinské nejvyšší soutěže.

V něm čeká Dynymo Kyjev v neděli derby se Šachťarem Doněck. Domácí na svého velkého rivala ztrácí ze druhé příčky tabulky sedm bodů (doněcký celek má zápas k dobru) a není třeba dodávat, že tak jde pro oba o zápas podzimu.

Domácí se v něm ale budou muset obejít bez svého dirigenta obrany a celkem 51násobného chorvatského reprezentanta, jehož říznost poznali loni na EURO také čeští fotbalisté.

Zraněný chorvatský hráč Dinama Kyjev Domagoj Vida.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!