Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Manchester opět neudržel dvougólové vedení, trápil se i Arsenal

Sport

  18:06aktualizováno  18:39
LONDÝN - Fotbalisté Manchesteru United neudrželi v osmém kole anglické ligy proti West Bromwichi dvoubrankové vedení a nakonec s nováčkem doma jen remizovali 2:2. Svěřenci trenéra Alexe Fergusona v domácí soutěži uhráli nerozhodný výsledek už potřetí za sebou a na svém stadionu poprvé v sezoně ztratili body.

Manchester United - W.B.A (Wayne Rooney). foto: Reuters

Domácí "Rudé ďábly" poslal do vedení v páté minutě mexický talent Javier Hernández svou premiérovou brankou v Premier League a náskok zdvojnásobil o 20 minut později Portugalec Nani. Manchester však během deseti minut druhé půle o slibné vedení přišel.

MANCHESTER UNITED 2-2 WEST BROMWICH ALBION:

Nejprve snížil vlastní brankou francouzský obránce Patrice Evra a cennou remízu zajistil hostům Kamerunec Somen Tchoyi. West Bromwich Albion, za který odehrál posledních 12 minut reprezentační útočník Roman Bednář, neprohrál v posledních pěti ligových utkáních.

Arsenal doma otáčel zápas
Arsenal otočil domácí zápas s Birminghamem a po vítězství 2:1 částečně napravil předchozí dvě ligové porážky. Hráči londýnského celku v 800. zápase pod trenérem Arsénem Wengerem zaznamenali jubilejní 1700. výhru v anglické nejvyšší soutěži. Birmingham poslal na stadionu Emirates do vedení po půlhodině hry srbský útočník Nikola Žigič.

Domácí vyrovnali čtyři minuty před přestávkou zásluhou proměněné penalty Francouze Samira Nasriho a vítěznou branku zařídil dvě minuty po změně stran marocký útočník Marván Šammach. Tomáš Rosický odehrál v záloze Arsenalu posledních dvacet minut, obránce Birminghamu Martin Jiránek do hry z lavičky nezasáhl.

Tottenham v generálce na středeční utkání Ligy mistrů proti obhájci trofeje Interu Milán porazil v londýnském derby Fulham 2:1. "Kouhouti" na stadionu Craven Cottage vyhráli po osmi letech a připravili soupeři první porážku v této ligové sezoně.

8. KOLO ANGLICKÉ PREMIER LEAGUE

Arsenal - Birmingham 2:1 (41. Nasri z pen., 47. Šammach - 33. Žigič), Bolton - Stoke 2:1 (22. I Čong-jong, 90.+2 Klasnič - 48. Delap), Fulham - Tottenham 1:2 (30. Kamara - 31. Pavljučenko, 63. Huddlestone), Manchester United - West Bromwich 2:2 (5. Hernández, 25. Nani - 50. vlastní Evra, 55. Tchoyi), Newcastle - Wigan 2:2 (72. Ameobi, 90. Coloccini - 22. a 23. N'Zogbia), Wolverhampton - West Ham United 1:1 (10. Jarvis - 53. Noble z pen.),

Autoři: ,

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...