Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Mbappé ponížil slavnou Barcelonu na Camp Nou hattrickem, z hlediště mu fandil Nurmagomedov

Sport

  23:13
Praha - Fotbalisté Paris Saint Germain zvítězili v úvodním osmifinále Ligy mistrů v Barceloně vysoko 4:1. O triumf loňského finalisty se hattrickem postaral Kylian Mbappé. Liverpool na neutrálním hřišti v Budapešti porazil „domácí“ Lipsko 2:0. Odvety jsou na programu 10. března.

PSG i bez zraněných opor Ángela Di Maríi a Neymara začal na Camp Nou aktivně, vedení se ale ujala Barcelona. Kapitán Lionel Messi v 27. minutě otevřel skóre z penalty. Třiatřicetiletý Argentinec skóroval v soutěži v 17 různých kalendářních letech, čímž vyrovnal Raúlův rekord.

Kylian Mbappé v této šanci Ter Stegena neprostřelil.
Juergen Klopp

Hosté srovnali o pět minut později. Marco Verratti posunul míč ve vápně na Mbappého, který zblízka nezaváhal. V 65. minutě francouzský reprezentant dokonal obrat. Pět minut po něm přidal třetí gól hostů Moise Kean. Dvaadvacetiletý Mbappé zkompletoval hattrick v 85. minutě, kdy zakončil rychlý protiútok.

Katalánský tým doma v Lize mistrů prohrál s PSG v šestém zápase poprvé. Na Camp Nou našel ve vyřazovací fázi soutěže prvního přemožitele od května 2013 a po 15 utkáních.

Hostem hostujícího celku byl šampion UFC v lehké váze, neporažený Rus Chabib Nurmagomedov, který se netají velkou láskou k fotbalu, stejně ale jako nedávno vzbudil rozruch statusy namířenými proti francouzskému prezidentu Emmanuelovi Macronovi.

Lipsko nemohlo přivítat Liverpool na vlastním stadionu kvůli cestovním restrikcím mezi Německem a Velkou Británií. Duel se proto přesunul do maďarské metropole.

Německý celek málem vedl od páté minuty, jenže Dani Olmo hlavičkoval do tyče. „Reds“ rozhodli o výhře po změně stran v rozmezí 53. až 58. minuty, kdy Muhammad Salah a Sadio Mané využili chyb obrany Lipska a po samostatných únicích skórovali. Obhájce anglického titulu Liverpool od roku 2002 v evropských pohárech neprohrál s německými mužstvy v 11. duelu za sebou.

Úvodní osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:

  • FC Barcelona - Paris St. Germain 1:4 (1:1)

Branky: 27. Messi z pen. - 32., 65. a 85. Mbappé, 70. Kean. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra - Van Boekel (video, všichni Niz.). ŽK: Gueye (PSG). Bez diváků.

Barcelona: Ter Stegen - Dest (71. Mingueza), Piqué (79. Puig), Lenglet, Alba - De Jong, Busquets (79. Pjanič), Pedri (79. Trincao) - Griezmann (85. Braithwaite), Messi, Dembélé. Trenér: Koeman.

PSG: Navas - Florenzi (89. Kehrer), Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa - Paredes, Gueye (46. Herrera) - Kean (84. Danilo), Verratti (73. Draxler), Mbappé - Icardi. Trenér: Pochettino.

  • Hráno v Budapešti: Lipsko - Liverpool 0:2 (0:0)

Branky: 53. Salah, 58. Mané. Rozhodčí: Vinčič - Klančnik, Kovačič (všichni Slovin.) - Irrati (video, It.). ŽK: Haidara, Mukiele, Nkunku, Angeliňo, Olmo - Kabak, Henderson. Bez diváků.

Lipsko: Gulácsi - Mukiele (64. Orban), Klostermann, Upamecano, Angeliňo - Sabitzer, Haidara (64. Poulsen), Kampl (73. Hwang Hi-čchan) - Nkunku, Olmo, Adams. Trenér: Nagelsmann.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Kabak, Henderson, Robertson - Thiago (72. Oxlade-Chamberlain), Wijnaldum, Jones - Salah (90. Williams), Firmino (72. Shaqiri), Mané. Trenér: Klopp.

Autoři: ,

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...