Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Messiho pumelice Barcelonu nespasila. O budoucnosti si musí rozhodnout sám, říká trenér Koeman

Sport

  12:31
Paříž - Trenér Ronald Koeman pochválil fotbalisty Barcelony za výkon ve středeční odvetě osmifinále Ligy mistrů na stadionu Paris St. Germain, přestože remíza 1:1 v součtu s domácí porážkou 1:4 znamenala pro Katalánce konec v elitní soutěži. Podle nizozemského kouče hvězdný barcelonský kapitán Lionel Messi, jemuž na konci června vyprší smlouva, vidí, že tým roste a má před sebou velkou budoucnost.

Třiatřicetiletý argentinský útočník loni požádal o odchod z Barcelony, ale tehdejší vedení ho odmítlo pustit a Messi se s klubem nechtěl soudit. Šestinásobný držitel Zlatého míče později prohlásil, že se až po sezoně rozhodne, kde bude jeho kariéra pokračovat.

Trenér Barcelony Ronald Koeman.
Messiho Barcelona v Lize mistrů ztroskotala na PSG.

„Leo nějakou dobu vidí, že tým se po změnách, které jsme udělali, zlepšuje. Máme dobré mladíky s velkou budoucností a nejde pochybovat o potenciálu tohoto mužstva,“ řekl Koeman na tiskové konferenci.

„Ale pouze on rozhodne o své budoucnosti, v tom mu nikdo nemůže pomoci. Mužstvo má skvělou budoucnost, takže tohle pro něj není argument,“ uvedl sedmapadesátiletý kouč.

Mrzí ho, že Barcelona nebyla v Paříži produktivnější, protože podala mnohem lepší výkon než před třemi týdny doma. „Vypadli jsme a to je to, co se ve fotbale počítá. Ale také máme dobrý pocit, protože jsme měli šance, abychom to PSG ještě víc zkomplikovali,“ konstatoval Koeman.

Domácí poslal do vedení po půl hodině hry Kylian Mbappé z penalty, Messi odpověděl výstavní střelou, ale v nastavení úvodního dějství pokutový kop neproměnil. Po změně stran už Pařížané větší drama nepřipustili a Barcelonu v LM vyřadili poprvé od roku 1995.

„Za první půli jsme si zasloužili víc. Dominovali jsme a vytvořili si mnoho příležitostí, které jsme však nevyužili. Jít do šatny za stavu 1:1 bylo těžší. Ale nemůžu hráčům nic vytknout, protože do toho dali maximum. Chybělo nám i trochu štěstí a brankář PSG (Keylor Navas) byl mužem zápasu,“ řekl Koeman.

„Výsledek prvního zápasu neodpovídá. Velký rozdíl byl v produktivitě. Vytvořili jsme si v Paříži víc než oni v Barceloně, ale oni dali víc gólů,“ dodal někdejší obránce.

Jeho svěřenci v Lize mistrů neuspěli po rekordní sérii 13 postupů do čtvrtfinále a poprvé od roku 2007 vypadli v osmifinále. Stále jsou však ve hře o dvě trofeje, ve španělské lize jsou druzí za Atléticem Madrid a ve finále domácího poháru vyzvou Bilbao.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.