Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Nebezpečný střet. Útočník Wolves Jiménez utrpěl při srážce s Luizem frakturu lebky

David Luiz a Raul Jimenez po vzájemné srážce. foto: ČTK

Londýn - Mexický fotbalista Raúl Jiménez z Wolverhamptonu utrpěl v nedělním ligovém utkání na hřišti Arsenalu při srážce s domácím obráncem Davidem Luizem frakturu lebky. Devětadvacetiletý útočník, který patří ke klíčovým hráčům Wanderers, podstoupil v noci operaci a podle posledních zpráv se cítí dobře.
  14:38

„Raúl je v pořádku po operaci, kterou absolvoval v londýnské nemocnici. Již měl možnost se vidět se svou partnerkou Danielou a nyní odpočívá. Ještě ale zůstane několik dní pod dohledem, než začne proces jeho zotavování. Klub by touto cestou rád poděkoval zdravotnickému personálu Arsenalu i všem ostatním, kteří mu díky včasné reakci tak pomohli,“ uvedli Wolves v tiskové zprávě.

Utkání mezi Arsenalem a Wolverhamptonem (1:2), v němž se hosté dočkali první výhry na hřišti Gunners od roku 1979, bylo přerušeno po pěti minutách hry. Po rohu londýnského týmu se srazili Luiz s Jiménezem a oba zůstali ležet na trávníku, přičemž záběry na nehybného hráče hostů a rychlý zásah zdravotníků, kteří ihned volali sanitku, vyvolávaly obavy. Televizní stanice následně celou situaci ani neopakovaly.

Přerušení se nakonec protáhlo na deset minut. Jiménez byl s kyslíkovou maskou převezen do nemocnice, Luiz pak sice s tržnou ranou na hlavě pokračoval, ale krev mu brzy prosákla skrz obvaz. Pokračovat ve hře mohl jen díky tomu, že úspěšně prošel otestováním lékařů Arsenalu na možný otřes mozku. Do druhého poločasu už pak ale nenastoupil.

„Špatný den pro nás. Musíme ale bojovat až do konce. Jsem tu však také proto, abych vám všem poděkoval za povzbudivé zprávy, a chci také poprosit, abyste se modlili za Raúla Jiméneze. Brzy se uzdrav, brácho,“ vzkázal Luiz na sociálních sítích.

Incident se stal v době, kdy se čím dále více připomínají a analyzují dlouhodobé následky zranění hlavy ve fotbalu. Hráčská unie v Anglii dokonce volala po omezení hlavičkování na trénincích kvůli obavám z možné spojitosti s vývojem demence v pozdějším životě.

Frakturu lebky utrpěl v říjnu 2006 při kolizi se Stephenem Huntem z Readingu i český brankář ve službách Chelsea Petr Čech. Sám pak po uzdravení pomáhal po podobném zranění záložníkovi Hullu Ryanu Masonovi, jemuž praskla lebka v lednu 2017 shodou okolností během duelu s Chelsea po hlavičkovém souboji s obráncem Garym Cahillem.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Kuchaře/Kuchařku pro střední školu

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Praha
nabízený plat: 20 000 - 29 000 Kč