Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Nejlepší zákrok všech dob, říkají fanoušci. Ruský obránce předvedl famózní skok na brankové čáře

ilustrační snímek

ilustrační snímek foto: ČTK

moskva - Ruská liga táhne. Krátce po příchodu Alexe Krále do Spartaku Moskva předvedl obránce Rostova na Donu Jevgenij Černov zřejmě nejlepší defenzivní zákrok všech dob. Tedy alespoň podle fanoušků na sociálních sítích.
  5:00

Nejlepší český útočník mění působiště. Schick míří na hostování do Lipska

V sobotním duelu ruské Premier Ligy na hřišti úřadujícího vicemistra a účastníka Ligy mistrů Lokomotivu Moskva předvedl levý bek Rostova obrovské sebeobětování, kvůli němuž vyhrál outsider na hřišti favorita 2:1.

Černov, který zároveň přihrál na první gól svého týmu, nejprve po chybném vyběhnutí gólmana Rostova Baburina a hlavičce útočníka Lokomotivu Smolova akrobaticky vykopl těsně před brankovou čarou míč do hřiště.

Takový zákrok už je sám o sobě výborný, ale na hřištích občas k vidění bývá.

Co však nikdo nikdy ještě neviděl, je následující Černovova reakce. V poloze ležícího hráče za brankovou čarou si všiml, že se míč do odkryté brány snaží dopravit domácí Djordjevič, který si rovnal balon na střelu.

Černov se však stihl ze země vymrštit na brankovou čáru a zády do hřiště Djordjevičovu dorážku neuvěřitelným způsobem vyrazil.

Černovův skok se stal okamžitě hitem na sociálních sítích a fanoušci evropských klubů se nyní předhánějí v tom, kdo si neuvěřitelně pružného a pozorného obránce pořídí.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.