Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Nejmladší střelec v historii United. Sedmnáctiletý Greenwood rozhodl o výhře nad Astanou

Mason Greenwood se stal nejmladším střelcem v historii Manchesteru United. foto: ČTK

Manchester - Sedmnáctiletý Mason Greenwood, který rozhodl jediným gólem o vítězství fotbalistů Manchesteru United nad Astanou v 1. kole Evropské ligy, se stal nejmladším střelcem slavného anglického klubu v historii evropských pohárů. Podle kouče Oleho Gunnara Solskjaera talentovaný útočník ukázal, že vedení udělalo dobře, když vsadilo na Greenwooda a nechalo odejít Romelua Lukakua a Alexise Sáncheze.
  12:43

„Podle mě to bylo správně. Bude to pro nás důležitý hráč,“ řekl Solskjaer po čtvrtečním utkání s Astanou, v němž Greenwood nastoupil poprvé v sezoně v základní sestavě. Trenérovi se odvděčil za důvěru čtvrt hodiny před koncem, kdy si pohrál s obranou hostů a prostřelil gólmana Nenada Eriče mezi nohama.

„Celou dobu víme, že je to jeden z našich nejlepších hráčů, co se týče zakončení ve vápně či kolem vápna. Ten zápas nám vyhrál a máme z něj radost,“ prohlásil norský kouč. Greenwood se stal prvním hráčem narozeným v tomto tisíciletí, který skóroval za první mužstvo Manchesteru.

Akce Masona Greenwooda začíná v čase 4:15:

Rodák z Bradfordu hraje za United od šesti let a loni s klubem podepsal profesionální smlouvu. Vedení Manchesteru už pro něj připravuje nový vylepšený kontrakt, který by mělo s hráčem uzavřít 1. října u příležitosti jeho osmnáctých narozenin.

Greenwod nebyl jediným anglickým teenagerem, který dal ve čtvrtek v Evropské lize gól. Pod vítězství Arsenalu 3:0 nad Eintrachtem Frankfurt se podepsal jednou brankou osmnáctiletý Bukayo Saka.

Autor: