Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Nejrychlejší střídaní všech dob. Mladíček Kluže byl stažen po 24 vteřinách pobytu na hřišti

Trenér CFR Kluž Dan Petrescu hovoří s hráči na tréninku před odvetným utkáním 4. předkola fotbalové Ligy mistrů proti SK Slavia Praha. foto: ČTK

Bukurešť - Tvrdě bojoval v juniorských výběrech, aby dostal šanci v seniorském A-týmu a ta také brzo přišla. Svoji premiéru si však osmnáctiletý Razvan Fica představoval jinak. Po 24 vteřinách ho hlavní trenér Kluže Dan Petrescu musel vystřídat za Paun-Alexandrua, důvodem totiž bylo porušení pravidel.
  7:10

V soutěžním řádu nejvyšší rumunské soutěže totiž stojí, že v základní jedenáctce musí během utkání nastoupit alespoň dva domácí hráči do 21 let. „K tomuto tahu mě přinutilo to pravidlo,“ sypal si po utkání proti Gazu Metan v nadstavbové části.

„Takovýto způsob debutu není dobrý pro toho kluka stejně jako pro fotbal. Na lavičce mám ale spoustu drahých hráčů a je pro mě těžké je nechat sedět,“ snažil se vysvětlit Petrescu. 

Jeho rozhodnutí ale vyvolalo řadu negativních reakcí. Kroky trenéra Kluže odsoudil i prezident rumunské fotbalové ligy, jenž označil jeho rozhodnutí za obcházení pravidel soutěže. Vedení klubu už se za prohřešek promluvilo a čeká na rozhodnutí ohledně možného postihu.

Bývalý fotbalista Chelsea či Southamptonu utkvěl v paměti i českým fanouškům. To když v kvalifikaci o Ligu mistrů hrála Kluž proti Slavii, Petrescu na obou tiskových konferencích prokazoval velkou úctu družině Jindřicha Trpišovského, kterou chválil za fotbal dosahující vysokých evropských kvalit.

Autor: