Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Neskutečný návrat. Baroš vstřelil dva góly a opět se zranil

Sport

  20:14
ISTANBUL/PRAHA - Český fotbalový reprezentant Milan Baroš ukázal, že ani zranění stehenního svalu mu nic neubralo na střelecké formě. Hned v prvním utkání po třítýdenní pauze se mezi střelce zapsal hned dvakrát. Jeho Galatasaray však přesto podlehl Ankaragücü 2:4. Baroš tak v posledních dvou zápasech, do kterých nastoupil, vstřelil pět branek. S celkově šesti zásahy se dělí o druhé místo v tabulce střelců.

Úspěšný střelec Baroš, vpozadí spoluhráč Kewell. foto: ČTK

Baroš se zranil v závěru září při ligovém utkání s Büyüksehirem, v němž předtím zaznamenal hattrick. Kvůli zranění pak přišel i o reprezentační dvojzápas se Skotskem a Lichtenštejnskem. Rekonvalescence však proběhla rychleji, než se čekalo, a již v prvním utkání po reprezentační pauze mohl český útočník nastoupit v základní sestavě.

PRVNÍ GÓL MILANA BAROŠE V ZÁPASE:

Pro Galatasaray se však zápas nevyvíjel dobře a krátce po změně stran prohrával již o dvě branky. Poté začal úřadovat český reprezentační útočník. Na hranici vápna zpracoval těžkou přihrávku a křížnou střelou v obklopení obránců Ankaragücü zamířil přesně.

Vzápětí ale hosté zásluhou Šestáka opět odkočili na dvoubrankový rozdíl a navíc byl domácí gólman vyloučen. Ani to však Barošovi nezabránilo, aby znovu snížil a vykřesal pro domácí naději, ta však zůstala nevyužita, naopak hosté v nastavení přidali čtvrtou pojistku.

DRUHÝ GÓL MILANA BAROŠE V ZÁPASE:

I proto, že Baroš musel vystřídat, jelikož kvůli bolestem nemohl pokračovat. Hřiště opustil v doprovodu lékařů a držel se za předtím zraněný sval. Zda si zranění obnovil, zatím není jisté. V pondělí by měl podstoupit lékařské vyšetření. V sestavě vítězů odehrál celé utkání další český reprezentant Jan Rajnoch.

Autoři: ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...