Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Nevídaný chaos v Seville. Chlapci, znovu si obujte kopačky, oblečte dresy, musíme dohrát minutu

Hráči Granady nechápou rozhodnutí hlavního arbitra. foto: Twitter FC Granada

PRAHA - Někteří už svlékli dres, sundali chrániče a kopačky, pomalu mířili do sprch. Nic neobvyklého, když sudí ukončí zápas. Jenže ten v Seville pískl do píšťalky o minutu dřív, než měl... A tak fotbalisté Granady, snažící se dohnat ztrátu 1:2, logicky protestovali. Po nevídaném přehmatu a chvilce nejasností se nakonec zbylých 60 sekund z utkání La Ligy dohrálo.
  15:49

„V životě jsem nic takového neviděl, natož zažil. Někteří z nás už byli svlečení,“ kroutil hlavou domácí záložník Lucas Ocampos. „Sudí ukončil zápas, protože si myslel, že je konec. Jenže pak nám vysvětlil, že udělal chybu.“

Co se to v Seville v neděli večer stalo?

Rozhodčí Ricardo de Burgos Bengoetxea nastavil v duelu 32. kola španělské nejvyšší soutěže čtyři minuty nad rámec standardní hrací doby. Sevilla hájila těsné vedení, které si vypracovala díky zásahům Ivana Rakitiče s Ocamposem, Granada věřila ve vyrovnání poté, co v 90. minutě snížil na 1:2 z penalty Roberto Soldado.

Hlavní arbitr pak pískl do píšťalky v čase 92:59...

Domácí se vydali do kabin, sundali dresy, někteří kopačky a chrániče, zatímco fotbalisté Granady obklopili sudího a naznačovali mu, že se spletl. De Burgos Bengoetxea si to po chvíli uvědomil a nařídil dohrání zbylé minuty.

Záložník Fernando na tribuně bez trička nevěřícně kroutil hlavou, Marcos Acuna si musel znovu nandat chrániče, stulpny i boty. Oba trenéři zapnuli stopky, když se ukončený duel znovu rozběhl.

Během závěrečných šedesáti sekund nicméně k ničemu zaznamenáníhodnému nedošlo. Sevilla tak vybojovala dvaadvacáté vítězství v ročníku, což znamená, že ze čtvrté příčky ztrácí pouhé tři body na vedoucí Atlético Madrid.

To v neděli prohrálo na stadionu Bilbaa 1:2 a bitva o titul v La Lize je dramatická jako dlouho ne. Druhý Real je za Atlétikem o dva body, totéž Barcelona s utkáním k dobru.

Zbývá pět kol.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!