130 let

Neymar utrpěl ošklivé zranění pravého kotníku. | foto: Reuters

VIDEO: Neymar si při pádu ošklivě poranil kotník a hřiště opouštěl v slzách, PSG bude chybět delší dobu

Sport
  •   13:39
Paříž - Velmi smolné utkání prožili ve 14. kole francouzské ligy fotbalisté Paris St. Germain. Nejenže elitní klub z hlavního města prohrál šlágr s Lyonem (0:1), svěřenci Thomase Tuchela navíc na delší dobu přišli o svoji největší hvězdu - Brazilce Neymara.

Zápas, na který budou chtít co nejrychleji zapomenout. I tak by se dalo popsat utkání PSG proti Lyonu. Pařížané sice po většinu utkání drželi míč na svých kopačkách, za celý zápas ale vystřelili pouze jednou na branku Anthonyho Lopese.

A tak zákonitě přišel trest.

Zranění Neymara.
Neymar utrpěl ošklivé zranění pravého kotníku.

Ve 35. minutě poslalo Lyon do vedení pravé křídlo Tino Kadewere, PSG se na odpověď do konce zápasu už nezmohlo. Ba co víc. V poslední minutě utkání došlápl hostující obránce Thiago Mendes Neymara, který při pádu nešťastně došlápl a ošklivě si poranil pravý kotník. Mendes dostal po konzultaci hlavního rozhodčího s VARem červenou kartu, brazilský útočník opouštěl hřiště v slzách.

„Když jsem ho viděl po zápase s doktory, tak už vypadal vyrovnanější. Musíme počkat na výsledky testů, zákrok ale vypadal ošklivě, snad to nebude delší zranění,“ řekl trenér PSG Thomas Tuchel.

Svěřenci kouče Tuchela z třetího místa tabulky ztrácejí bod na vedoucí duo Lille, Lyon. PSG narazí v osmifinále Ligy mistrů na španělskou Barcelonu, se kterou se francouzský velkoklub utká v druhé polovině února. Podle prvních odhadů lékařů je možné, že se Neymar zmiňovaného osmifinále ani nemusí zúčastnit.

PSG se po prohře propadlo na třetí místo francouzské ligy a ztrácí bod na vedoucí Lille a druhý Lyon.

Autor: David Ako