130 let
Brankář Besiktase Istanbul Loris Karius.

Brankář Besiktase Istanbul Loris Karius. | foto: Reuters

VIDEO: Patálie německého gólmana. Karius ‚nezklamal‘ ani v Turecku

Sport
  •   13:48
MALMÖ/PRAHA - Jméno Loris Karius bylo mezi širší veřejností prakticky neznámé. Až do finále Ligy mistrů, kde svůj Liverpool potopil špatnými zákroky. Real Madrid si tak prakticky zadarmo odnesl další titul, a Kariuse poslal trenér Klopp na hostování do Besiktase Istanbul. Chtěl, aby brankář získal ztracenou sebedůvěru. Jenže ten předvedl další kiks.

Besiktas byl v zápase ve švédském Malmö mírným favoritem, nasvědčovala tomu i sestava, kde se nacházela taková jména světového fotbalu, mezi které patří stoper Pepe, útočník Vagner Love nebo vícemistr světa s Chorvatskem Domagoj Vida.

Ty všechny ale umlčel vlastní brankář Karius. Pravý obránce domácích Vindheim centroval ze strany, jeho míč lehce tečoval hostující Erkin. Brankář Besiktase chtěl míč poslat rukou přes břevno, ale netrefil ho. Míč tak skončil za jeho zády a spoluhráči byli jako opaření.

Do historie zápasu se jako druhý smolař zapsal i obránce Besiktase Caner Erkin. Kromě vlastního gólu si připsal i zákrok ze 76. minuty, kdy svého soupeře držel v pokutovém území. Následnou penaltu domácí Rosenborg proměnil, a švédský tým tak překvapivě zvítězil 2:0.

Sestřih chyb Kariuse z finále Ligy mistrů:

Autor: