130 let

Manchester City - Manchester United (Tévez vs. Rafael). | foto: Reuters

VIDEO: Pěkně z očí do očí. Dva kohouty odtrhával až rozhodčí

Sport
  •   19:00
MANCHESTER - Tohle utkání nemůže být tuctové i kdyby jste chtěli. Souboj dvou nepřátelských částí Manchesteru se jede vždy na krev. V posledním vzájemném duelu City vs. United si vjeli pořádně do vlasů domácí hvězda Carlos Tévez a hostující bek Rafael da Silva. A nebylo daleko, aby došlo také k inzultaci. Vše nakonec vyřešil až hlavní sudí Chris Foy.

Běží 45. minuta ostře sledovaného manchesterského derby, když pravý bek hostujících United Rafael ostře "sundá" domácí modlu Carlose Téveze. Ten si to nenechá líbil, ihned vyskočí jako "papírový čertík" z krabičky a rozhodne si to s mladým soupeřem vyřídit z očí do očí.

Což ostatně není takový problém, oba hráči narostli do výšky 173 centimetrů. Emoce možná zvyšeje také fakt, že proti sobě stojí Argentinec Tévez a Brazilec Rafael. Před možnou inzultací a případným vyloučením jednoho nebo možná oba kohouty ochrání jen včasný zásah hlavního sudího Chrise Foye. Ten, když nezabere domluvu, sáhne k ráznějšímu prostředku - mladého "ďábla" jednoduše odtáhne za límec...

Duel, který skončil dělbou bodů za výsledek 0:0, nakonec oba hráči dohráli. Dokonce i bez karetního potrestání.

Autor: Antonín Vavrda