Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Pistolník Ronaldo. Levá, pravá, hlava, to je fuk

Sport

  14:30aktualizováno  14:32
PRAHA - V šestadvaceti letech se nesmazatelně zapsal do historie španělské fotbalové ligy. Portugalský manekýn a toho času útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo dokázal v této sezoně nasázet úctyhodných 53 branek, z toho hned 40 ligových. Výkon, který před ním nedokázali velikáni jako Telmo Zarra, Hugo Sánchez, Alfrédo di Stefáno či Ferencz Puskás. I když nesmazatelně...

Cristiano Ronaldo. foto: Reuters

"Vstřelil 40 ligových branek v jedné sezoně je neskutečné. Opakovat tento výkon bude velmi obtížné," pustil se do hodnocení svého počinu po víkendovém zápase s Almérií (Real vyhrál 8:1) sám "velký" Cristiano Ronaldo.

JAK RONALDO DOSÁHL NA 40 LIGOVÝCH BRANEK

- V letošním ročníku španělské ligy zažil celkem osm dvoubrankových večerů, čtyřikrát se radoval z hattricku, dvakrát dokonce nasázel čtyři branky v jednom duelu. Jednu branku vstřelil ve čtyřech zápasech.

- Ronaldo se trefil v osmnácti ze svých 34 ligových duelů, sedmnáckrát slavil se spoluhráči výhru, pouze jednou Real v případě, že se Ronaldo trefil, remizoval (doma s Barcelonou 1:1).

- 16 branek vstřelil Ronaldo pravou nohou ze hry, 8 pak levačkou. Další čtyři přidal z přímého kopu a stejného počtu dosáhl hlavou. Osm branek pak vstřelil z penalt.

Mimochodem Alméria se stala nechtěným otloukánkem letošního ročníku španělské ligy (ne nadarmo se opět pakuje do druhé ligy). Pouze dvakrát inkasoval některý z celků osm branek v jednom duelu. V obou případech právě Alméria (na podzim od Barcelony doma 0:8, nyní na Santiago Bernabeu 1:8). V obou případech šlo záporné rekordy ročníku - nejvyšší domácí i venkovní porážka.

Ale zpět k Ronaldovi. Šestadvacetiletý manekýn je kromě dokonalého účesu i dokonalou útočnou zbraní. Svých 40 ligových branek dosáhl (podle listu Marca, která zastřešuje soutěž o nejlepšího střelce španělské ligy dokonce 41 gólů) během 34 ligových zápasů.

Svými posledními dvěma góly v posledním kole proti Almérii překonal rekord španělské ligy, který dosud držela dvojice Hugo Sánchez a Telmo Zerra se 38 góly. Podle mnohých se tak postaral o těžko překonatelnou metu, vždyť oba zmínění kanonýři dosáhli svých výkonů v dobách, kdy se hrálo mnohem ofenzivněji než v současnosti.

VŠECH 40 LIGOVÝCH BRANEK CRISTIANA RONALDA

Ronalda ale jeho počin rozhodně neuspokojil. "Chci na sobě i nadále tvrdě pracovat," řekl pro klubový web a vyděsil tak nejednoho světového obránce. Po jeho další poznámce možná někteří budou uvažovat raději o konci kariéry. "Nic není nemožné," reagoval na dotaz, zda může v budoucnu svůj nepřekonatelný rekord zlomit.

Anketa

Překoná v budoucnu Cristiano Ronaldo svůj ligový gólový počin z letošního sezony, kdy nasázel 40 branek?

Ano 97
Ne 176

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.