Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Pivo během zápasu? V Bulharsku využil stoper 'nabídky od fanoušků'

Sport

  10:50
PRAHA - Hodně netradiční chvilku zažili fanoušci i hráči v 29. minutě zápasu bulharské ligy, ve které se rozhodovalo mezi Levski Sofie a Verejou Stara Zagora o tom, kdo si v příštím ročníku zahraje předkolo Evropské ligy. Hostující stoper Ivan Bandalovski se v průběhu první půle posilnil pivem.

Ivan Bandalovski foto: youtube.com

Ne, že by si třicetiletý stoper Verejy Stara Zagora přinesl lahváče zlatavého moku na hřiště dobrovolně. Jen „využil nabídky“ od fanoušků Levski Sofie, kteří hodili plechovku piva na zelený pažit ve chvíli, kdy měli hosté za stavu 0:0 rozehrávat standardní situaci.

Ve chvíli, kdy od rozjetých příznivců domácích přistála na hřišti třetí plechovka, Bandalovski jednu sebral, napil se z ní a následně ji odhodil. Svým přístupem pobavil komentátory bulharské televize a ještě více rozvášnil tribuny.

Dlužno dodat, že obsah svých úst okamžitě vyplivl na zelený pažit.

A nebylo to naposledy, kdy se dostal do záře reflektorů a kdy naštval bývalý kapitán konkurečního CSKA Sofia domácí příznivce. V 93. minutě totiž bulharský reprezentant dokázal srovnat na 1:1 a následně proměnil také jednu z penalt při rozstřelu.

Ten ale nakonec vyzněl v poměru 9:8 pro Levski Sofii, když jako poslední selhal hostující brankář Kolev. V dresu domácích se tak může z účasti v evropských pohárech pro příští sezonu radovat mimo jiné i česko-slovenské duo David Jablonský – Roman Procházka.

„Nechtěl jsem fanoušky provokovat. Když po mě hodili pivo, bral jsem to jako součást hry. Jsem si ale vědom toho, že s ohledem na své předchozí působiště je mohu lehce dráždit. Nadávky na svoji osobu jsem slyšel, ale to je normální, spíše mě to motivuje k maximálním výkonům,“ dodal k celé situaci Bandalovski, kterému ve Stare Zagoře skončila smlouva.