Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Po vzoru Cantony. Dier si došel na tribuny pro fanouška, který slovně urážel jeho bratra

Sport

  11:43
Londýn - Po osmifinálovém zápase FA Cupu mezi Tottenhamem s Norwichem, ve kterém "Kohouti" prohráli 1:2 po penaltách, se stalo něco dlouho nevídaného. Záložník Spurs Eric Dier se bezprostředně po utkání vydal na tribuny a ve stylu Erica Cantony se snažil fyzicky konfrontovat fanouška. Ten měl údajně urážet mladšího bratra šestadvacetiletého záložníka.

Eric Dier si jde pro fanouška, který údajně urážel jeho bratra. foto: Reprofoto

„Zvláštní, celý zápas byl fantastickou reprezentací FA Cupu, ale před otázkou nad Diera nemůžu utéct. Myslím, že udělal to, co my jako profesionálové nemůžeme. Když ale někdo uráží vaší rodinu, tak se to dá chápat,“ řekl trenér Tottenhamu José Mourinho na pozápasové tiskové konferenci.

Zástupci Spurs musí vydat oficiální prohlášení ohledně incidentu, dá se očekávat, že Dier bude potrestán.

„Pokud by byl Eric Dier distancovaný nebo pokutovaný, tak s tím souhlasit nebudu. Co udělal, je špatné, mělo by se ale řešit chování fanouška,“ zastal se svého svěřence Mourinho.

Tottenham po prohře v FA Cupu přišel o možnost hrát o jednu z trofejí a ani v ostatních soutěžích nemá ideálně nakročeno. V Premier League se drží na sedmém místě mimo pohárové příčky, v osmifinále Ligy mistrů v úvodním zápase podlehl na domácím hřišti Lipsku 0:1.

Autor: