Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Ragby vs. fotbal. Hrát za každou cenu, nebo si chvíli poležet?

Sport

  12:19
PRAHA - Na probíhajícím mistrovství světa v ragby se množí zranění. Například Irové přišli před čtvrtfinále hned o šest hráčů. A to jich ještě několik nastoupilo se sebezapřením. Ragbisté totiž touží hrát za každou cenu.

Tržná rána na hlavě Australana Scotta Fardyho. foto: Reuters

Irové nastoupili do klíčového zápasu proti Argentině hned bez devíti obvyklých členů reprezentačního výběru. Ještě před turnajem se jim totiž zranili tři hráči.

Podobné problémy řešili i ragbisté Walesu. Těm se během čtvrtfinále proti Jižní Africe zranili tři hráči. Týmoví lékaři ale museli třeba hvězdu Dana Biggara dostat ze hřiště skoro násilím.

Biggar na doktory divoce gestikuloval a odmítal opustit své spoluhráče. Nakonec se však podvolil a Wales posléze inkasoval rozhodující pětku.

„Byl jsem frustrovaný, protože mě nutili opustit hřiště,“ vysvětloval Biggar. „Ale bylo to v zápalu hry a vím, že musím respektovat doktory.“

Klíčový hráč Walesu není zdaleka jediný ragbista, který chce hrát navzdory zranění. Znovu se tak nabízí srovnání s fotbalem, kde si celá řada hráčů raději chvíli poleží a každé zranění má naopak tendenci zveličovat. Stačí se podívat na následující video:

Rugby vs. Soccer in a nutshell. Share it! See more at USA Sevens Rugby. http://bit.ly/1i7ZY3Q

Posted by USA Sevens Rugby on 14. srpen 2015

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...