Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Rána do hlavy a bezvědomí. Spoluhráč mu pohotově vytáhl zapadnutý jazyk

Sport

  12:59
PORTIMAO/PRAHA - Jak dobré je mít vedle sebe člověka, ovládajícího první pomoc, poznal brankář Sportingu Lisabon Lisabon Romain Salin. Tomu během zápasu portugalské ligy vytáhl jazyk spoluhráč Sebastian Coates.

Fotbalista Sportingu Lisabon Sebastian Coates. foto: Twitter Sebastiana Coatese.

Každá vteřina je dobrá, a to hlavně tehdy, když jde někomu o život. Ten svůj při střele Portimonese nasadil právě brankář Salin, snažící se chytit střelu útočníka Najajimi. Na tu nedosáhl, a ke vší smůle se ještě hlavou uhodil o tyč a ztratil vědomí.

Pohotovost předvedl lisabonský obránce Coates, jenž svému kolegovi ihned přispěchal na pomoc a vytáhl mu zapadlý jazyk. Poté už si péči o svého spoluhráče předal zdravotníkům, kteří brankáře transportovali do nemocnice.

Další vyšetření ale nepotvrdilo žádné závažné zranění, takže zkušený brankář by se snad měl brzy vrátit na fotbalové trávníky.

Podobný čin předvedl v české lize i Francis Koné, který pohotově vytáhl jazyk brankáři Bohemians 1905 Martinu Berkovcovi. Za svůj čin byl dokonce oceněn cenou Fair play od mezinárodní federace FIFA. Koné je v současné době bez angažmá.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...