Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Rozhodčí Övrebö, postrach Chelsea, ukončil mezinárodní kariéru

Sport

  16:43
OSLO - Norský fotbalový rozhodčí Tom Henning Övrebö se rozhodl ukončit mezinárodní kariéru poté, co se nedostal do výběru arbitrů pro mistrovství světa v Jihoafrické republice. Oddechnou si především příznivci a hráči londýnské Chelsea, kteří mu stále nemohou přijít na jméno.

Po konci semifinále se na rozhodčího Toma Henninga Övreböho vrhnul i útočník Chelsea Didier Drogba. foto: ČTK

V loňském roce totiž třiačtyřicetiletý sudí řídil odvetné utkání semifinále Ligy mistrů proti Barceloně. Po výsledku 1:1 byla Chelsea ze soutěže vyřazena, fotbalisté však ještě na hřišti dlouho spílali rozhodčímu za to, že neodpískal několik pokutových kopů v jejich prospěch. Didier Drogba za vulgární nadávky vůči Övrebömu vyfasoval vysoký disciplinární trest.

Norskému rozhodčímu se nepovedl ani zápas letošního ročníku mezi Bayernem a Fiorentinou, kdy uznal gól Miroslava Kloseho i přes několikametrový ofsajd.

O nezvládnutém semifinálovém zápase Ligy mistrů z loňského května mezi Chelsea a Barcelonou ze strany rozhodčího čtěte zde.

Video s chybami sudího v utkání Chelsea - Bacelona



Pětinásobný nejlepší rozhodčí Norska od roku 2001 odpískal celkem 23 zápasů Ligy mistrů a zúčastnil se i mistrovství Evropy v roce 2008.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!