Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Rumunští fanoušci bučí při minutě ticha za zesnulou dceru Luise Enriqueho

Fanoušci Rumunska při minutě ticha. foto: Reuters

Bukurešť - Ve čtvrtek byly na programu další kvalifikační duely o EURO 2020. Ve skupině F na sebe v rámci pátého kola narazili fotbalisté Španělska a Rumunska. Utkání sice pro Rumuny ostudou nedopadlo, protože favoritovi podlehlo 1:2, opakem je však výkon v hledišti. Domácí fanoušci totiž před utkáním neuctili minutou ticha zesnulou dcera bývalého kouče Španělů Luise Enriqueho Xanu, která podlehla v devíti letech rakovině.
  7:12

Tragédie malé dívky otřásla celým Španělskem. Luis Enrique je v zemi, kde fotbal kraluje, považován za jednu z největších legend. Během své kariéry prošel Realem Madrid či Barcelonou. Navrch se stal veleúspěšným koučem, především pak v barvách katalánského velkoklub. Uspěl však i na lavičce národního celku, který nakonec kvůli dceřině nemoci opustil.

Fanoušci Rumunska při minutě ticha.
Sergio Busquets slaví vítězství v důležitém utkání.

Jenže ani ta nejlepší dostupná léčba malé Xaně nepomohla. Minulý týden ošklivé nemoci podlehla. Proto se vedení Španělského fotbalového svazu rozhodlo, že její úmrtí uctí minutou ticha.

S tím však nebyli srozuměni fanoušci Rumunska. Nedostatek respektu v hledišti bukurešťské národní arény způsobil mezinárodní ostudu. Při minutě ticha Rumuni místo toho, aby vzdali hold, bučeli a skandovali.

Z videa je více než patrné, že chování domácích fanoušků zaskočilo i trenérský štáb rumunského celku.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!