Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Sázkaři trhali tikety, Curych zaskočil ostudné milánské hvězdy

Sport

  9:53
PRAHA - Nesta, Ronaldinho, Flamini, Jankulovski, Pato, Pirlo, či Inzaghi a proti nim Djuric, Koch, Tihinen nebo Leoni anebo hvězdné seskupení v podání AC Milán proti outsiderovi jménem FC Curych. Přesto se na San Siru zrodilo obrovské překvapení - švýcarský tým v zápase Ligy mistrů zvítězil 1:0.

Curyšský hrdina Tihinen. foto: ČTK

Dobře, každý si řekne - jména ještě nedělají tým a nezaručují výhru. Proč dělat kolem výsledku takový humbuk? Ano, to je pravda, podívejme se teda na zápas z pohledu sázkaře - kurz na vítězství "Rossoneri" 1,2:1. Na opačný výsledek? 10,5 ku 1. Stále málo? Tak vězte, že milánský gigant je se sedmi vítězstvími v Lize mistrů (dříve PMEZ) hned za Realem druhým nejúspěšnějším týmem historie evropského poháru číslo jedna.

ROZHODUJÍCÍ GÓL UTKÁNÍ:

Proto nyní o porážce AC mluví celý fotbalový svět. Slavný klub zažívá krušné období. V posledních dvou letech se pomalu, ale jistě stárnoucí tým kolem Pirla, Nesty či Seedorfa trápí.  Od výhry v Lize mistrů v roce 2007 a triumfu na následném Mistrovství světa klubů již žádná trofej do vitríny historicky nejúspěšnějšího fotbalového týmu světa nepřibyla. Loni skončil milánský klub na třetím místě v Serii A, letos jsou Leonardovi svěřenci po šesti kolech až jedenáctí s osmi body s pasivním skóre 3:6.

Středeční večer ukázal, že to není náhoda. Jaký dopad bude mít krutá porážka na slavný klub ze severu Itálie? Těžko soudit. Z této ostudy se bude hrdý klub, jenž ale nenaplňuje svůj potenciál, ještě dlouho vzpamatovávat. Anebo to byl konečně potřebný budíček pro rozespalé hvězdy, že je třeba zabrat? Uvidíme...