Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

VIDEO: Skandální chyba rozhodčích. Anglii odepřeli jasný gól

Osmifinálová bitva dvou velikánů měla pro velkého favorita hořkou příchuť. Fatální chyba uruguayských rozhodčích připravila anglické fotbalisty o regulérní gól. Ze záběrů kamer bylo naprosto zřejmé, že Lampardova rána skončila za brankovou čárou. Rozhodčí však nechali hru pokračovat a gól neznali.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Sedlacek

29. 6. 2010 9:23
Amatérizmus FIFA

Blatter připomíná svého času Avery Brundageho, kterého překonal život sám, když se stavěl proti času. Není možné aby fotbalové federace investovali tolik peněz a úsilí do fotbalového šampionátu, a potom fatální a zjevná chyba to vše zhatila v jednom okamžiku. Myslím si, že je to Blatterův konec.

0 0
možnosti

M. Komárek

28. 6. 2010 17:37
pokud prohráváte 0:2

a dokážete to během pěti minut srovnat, máte pocit, že máte křídla a kráčíte z avítězstvím. naopak, pokud vám ten druhý gol neuznají, máte pocit křivdy, křídla uřezaná a hra jde do (_!_)

0 0
možnosti

M. Komárek

28. 6. 2010 15:24
kecy typu "tohle k fotbalu patří"

bych přál jejich autorům vyslovit v blízkosti někoho, kdo od 8 let trénuje, obětuje tomu naprosto vše a když se dostane na vrchol kariery, tak mu to zničí nějaký nominovaný indián, který si v rozhodujícím okamžiku zrovna prohlíží čerstvé holuby z nosu a pravidla mu neumožní svou chybu napravit. Je to přímo idiotské a bezohledné! Paradoxně je dobře, že se to obrátilo proti Angličanům, protože právě oni videu nejvíce brání.

0 0
možnosti

M. Komárek

28. 6. 2010 13:30
pane Šimurdo, fotbalu evidentně nerozumíte

hrál jsem aktivně a celkem dobře fotbal 20 let. Když vám rozhodčí neuzná 100% regulérní gol, srazí to většině hráčů psychiku nejméně na 10-15 minut, většinou až pauza pomůže. Navíc Anglie musela naprosto otevřít hru, což ukázalo její dvě největší slabiny - zoufale slabou obranu a totálně podprůměrného golmana. Jsem 100% přesvědčený, že branka na 2:2 by naprosto změnila obraz a vývoj hry, pravděpodobně by začali útočit Němci do semknuté obrany a naopak anglické protiútoky by mohly být velmi nebezpečné. Ten neuznaný gol naprosto rozhodl o dalším vývoji utkání. Já netvrdím, že by Anglie vyhrála, ale výsledek 4:1 je totálně určený právě touto situací. Jinými slovy - hrát se Německo -Anglie 10x po sobě, bude deset různých výsledků, Anglie rozhodně zoufalé mužstvo nemá.

0 0
možnosti

M. Komárek

28. 6. 2010 13:24
vemte míč (jakýkoli) do rukou

pak simulujte rovný let a náraz horní polovinou míče do břevna. Co se stane? nastane prudká rotace míče v protisměru letu. Po nárazu na zem se odráží vždy zpět!!! Je naprosto jisté, že odrazí-li se zpět do břevna, musel být nejméně deset cm za brankovou čarou. V tomto případě to byl půlmetr! Oba rozhodčí by měli okamžitě přijít o mezinárodní licenci!

0 0
možnosti

V. Kraus

28. 6. 2010 11:40
Chyba rozhodčích a spravedlnost boží

Fascinuje mne to jak si s Angličany a Němci historie zalaškovala. Po 44 letech došlo téměř ke stejné situaci - míč odražený od břevna směřoval k brankové čáře a odtud zpět do hřiště. V roce 1966 ve Wembley rozhodčí Angličanům gól uznali ačkoli nejspíše neměli - ani záznam kamery tehdy nebyl zcela jednoznačný. V roce 2010 v JAR rozhodčí Angličanům gól neuznali ačkoli záznamy kamer jednoznačně potvrzují jeho platnost.

Rozhodčí mohou samozřejmě chybovat ale nakonec spravedlnost boží lidskou nespravedlnost napraví. Dobrá, berme tedy rozhodčího jako součást hry i s jeho možnými pochybeními. Je jen trapné, když pár sekund po akci mohou záznamy kamer promítané na velkoplošnou obrazovku přímo na stadionu ukázat divákům jasný omyl rozhodčích.   

0 0
možnosti

F. Šimek

28. 6. 2010 10:37
Šimurdo!

Musím s tebou souhlasit!  Premier League na Bundesligu nemá! Kolik golů na MS dal ten slavnej Rooney? Pokud počítám, jak počítám, tak furt vychází nula! Angličani si nemůžou stěžovat. Oni umí hrát jen ve Wembley a navíc u postraní čáry musí bejt Bachramov!

0 0
možnosti

J. Sochorec

28. 6. 2010 9:44
J. Klepal

 Ty moralni hodnoto zde je clanek o sportu a ne o letecke katastrofe  ty burane   asi si videl fotbal z ponorky a nevis co udela s mustvem vyrovanvaci gol...

0 0
možnosti

J. Klepal

28. 6. 2010 10:06
Re: J. Klepal

Ve sportu všeobecně jde o zdokonalování volních a morálních vlastností jednotlivců a zvyšování jejich fyzické a psychické odolnosti. K tomu slouží i schopnost se vyrovnat s důsledky lidských chyb a povznést se nad ně, což se týká i schopnosti hráčů fotbalu nenechat se ovlivnit při svém sportovním výkonu vyrovnávacím gólem, jak naznačuje výše uvedený text, který snad takovou reakci dokonce anticipuje. Každému uvažujícímu člověku by měl být jasný rozdíl mezi lidskou chybou vedoucí v případě letecké katastrofy ke ztrátě životů a dětinskými reakcemi nad tím, jestli se míč dotknul země o pár centimetrů vedle.

0 0
možnosti

J. Klepal

28. 6. 2010 9:01
lidský faktor

Neuznaná branka ukazuje, že je vlastně dobře, když chyba lidského faktoru může ve sportu působit jako poněkud chaotický předem neznámý element, který se může nazývat štěstí nebo pro religiozně založené zázrak. Ovšem vymlouvat se při zcela přesvědčivé výhře jedné strany na to, že tato chyba ovlivnila výsledek, ukazuje pouze na nízké morální hodnoty poražené strany. Výhoda takové chyby rovněž spočívá v tom, že pozvedla hladinu adrenalinu u psychicky méně odolných osob, čímž je učinila odolnějšími proti stresu, a umožnila novinářům napsáním rozsáhlých litánií na toto téma vydělat (alespoň) na chleba.

Naštěstí taková chyba lidského faktoru nemá fatální následky jako v případě leteckých nehod, proto je zřejmě zbytečné zkoumat "černé (červené) skříňky" a můžeme se těšit, že se s podobným rozptýlením budeme setkávat i příště.

0 0
možnosti

J. Sochorec

28. 6. 2010 7:25
Simurdo

Proc stale dokazujes ze ses debil???  Ten gol byl reguelni a ovlinil celi prubeh zapasu i kdyz Nemci byli dobri

0 0
možnosti