130 let
Fotbalisté Chorley FC zažívají snové období.

Fotbalisté Chorley FC zažívají snové období. | foto: twitter.com/chorleyfc

VIDEO: Someone Like You. Chorley kosí v FA Cupu favority a slaví hitem od zpěvačky Adele

Sport
  •   13:22
Chorley - Nejstarší pohárová soutěž světa píše neobyčejné příběhy. Ten letošní je pěveckého formátu. Fotbalisté Chorley FC, které hraje až šestou anglickou ligu, si ve slavém FA Cupu vyšplápli na dva třetiligové a jeden druholigový klub. Vítězství nad Wiganem, Peterborough i Derby oslavili netradičně: písničkou od zpěvačky Adele.

Poprvé pronikli do světa, když vyřadili ze slavného FA Cupu Wigan Athletic. Bývalý tým Premier League, vítěz ligového poháru a současný účastník třetí nejvyšší anglické ligy? Pro Chorley FC, aktuálně desátý celek šesté ligy, žádný problém.

Ač to zprvu nevypadalo, David si přeci jen v prvním kole poháru na Goliáše vyšlápl. Wigan sice vedl v utkání s Chorley 2:0, ale poté, co se nechal Adam Long vyloučit, se všechno změnilo. Po přestávce totiž hosté z hrabství Lancashire dvěma góly během dvanácti minut srovnali stav a utkání poslali do prodloužení. V něm necelé dvě minuty po jeho zahájení završil pohádkový obrat Connor Hall a outsider mohl poprvé slavit.

A že to umí. Nejprve děkovačka před prázdným sektorem hostí, poté už odchod do kabin. A tam pořádná show. V šatně Chorley sice nezní kdovíjaké pokřiky či klubové chorály, ale hit od zpěvačky Adele. Someone Like You v podání svěřenců Jamieho Vermiglia rázem oběhlo fotbalový svět.

A neznělo jednou, nýbrž třikrát. The Magpies se totiž na skalpu slavného Wiganu nezastavili. Ve druhém kole zavítalo na půdu Peterborough United, kde se postaralo o další fantastickou otočku. Tentokrát inkasovali hosté zkraje utkání, ale v šedesáté, respektive šedesátédruhé minutě vývoj utkání dvěma slepenými brankami otočili. A tak zněla Adele znovu.

Do třetice to bylo nejslavnější vítězství. Chorley si totiž vyšláplo na Derby County, účastníka anglické Championship. A druholigový soupeř je vůbec nezaskočil, možná i díky tomu, že kádr Rams sužoval koronavirus. Ale i tak dokonali fotbalisté z šesté anglické ligy skvělou jízdu, když na domácím stánku Victory Park, oslavili tradiční písní postup do čtvrtého kola FA Cupu.

Someone Like You okořeněná skalpem slavného Derby se zalíbila i samotné zpěvačce Adele, která ocenila zpěv fotbalistů srdíčkem na sociální síti Twitter.

Absolutní klubové maximum se pokusí The Magpies navýšit v dalším kole. Nemilosrdný los jim přisoudil účastníka Premier League. Pokud si ale fotbalisté Chorley vyšlápnou i na Wolves, čeká je světový gigant. Případný duel s Arsenalem by mohl přítomnost zpěvačky Adele připoutat mnohem více. A kdo ví, třeba z toho bude nová píseň.

Autor: Dominik Reiniš