130 let
Messi v době střely Pedra v ofsajdu nestál.

Messi v době střely Pedra v ofsajdu nestál. | foto: www.youtube.com

VIDEO: Španělsko se bouří. Barcelonu okradli sudí o regulérní gól

Sport
  •   16:00
PRAHA/MADRID - Parádní mač. Duel dvou ofenzivních celků, na který se těšil celý fotbalový svět svým průběhem nezklamal. Navíc přinesl i zajímavou zápletku, když první souboj osmifinále Ligy mistrů dokázali hráči Arsenalu proti Barceloně otočit z 0:1 na konečných 2:1. Bitva jako řemen ale měla i jednoho negativního hrdinu. Ano, hlavního sudího a jeho asistenty. V Katalánsku média i fanoušci zuří.

Barcelona se ve šlágru osmifinálových bojů dostala na půdě Arsenalu rychle do vedení a především v prvním poločase dominovala. Ve 39. minutě navíc měla vést už 2:0 a nejspíše by poté nedošlo na překvapivý obrat "Gunners" ve druhé půli.

Jenže při regulérním gólu Messiho chyboval asistent hlavního sudího Nicoli Rizzoliho. Ten odmával Messimu ofsajdové postavení, ve kterém se ale argentinský fotbalový kouzelník rozhodně neocitnul. A probarcelonský deník El Mundo Deportivo na to ve čtvrtečním vydání velmi důrazně poukazuje.

DŮKAZ O TOM, ŽE MESSIHO BRANKA MĚLA PLATIT

I na Rizzoliho minulost, čtyřicetiletého arbitra dokonce nazývá "přítelem Mourinha", tedy portugalského stratéga Realu Madrid. Je pravdou, že se Ital dopustil v zápase několika přehmatů, v tomto byl ale nevinně. A navíc sami hráči i trenér lídra španělské ligy viděli chyby hlavně sami v sobě.

"Dominovali jsme a zápas jsme dlouho víceméně kontrolovali. Vytvořili jsme si více šancí než v loňském prvním zápase a je škoda, že jsme prohráli. Ale takové věci se ve fotbale dějí," nehledal po duelu výmluvy kouč Barcy Pep Guardiola. Navíc on i jeho svěřenci vědí, že v domácí odvetě budou díky vstřelené brance na Emirates Stadium jasným favoritem na postup.

Katalánský gigant totiž pouze jednou v celé letošní sezóně nevstřelil v zápase ani jeden gól a datum tohoto duelu už je hodně zaprášené - 11. září 2010. Arsenal v odvetě nečeká nic snadného. Ať už s přízni sudích, tak i bez ní.

Autor: Antonín Vavrda