Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Suárez dal bezchybnou patičkou nejhezčí gól své kariéry, Valverde promluvil o konci Messiho

Luis Suarez slaví podle svých slov svoji nejhezčí branlu kariéry. foto: Reuters

Barcelona - Přestože se hlavní hvězdou sobotního duelu 16. kola španělské ligy mezi Barcelonou a Mallorcou stal díky rekordnímu 35. hattricku v soutěži Lionel Messi, pozadu nezůstal ani jeho spoluhráč Luis Suárez. Dvaatřicetiletý uruguayský fotbalista se předvedl výstavním gólem patičkou, kterým pomohl k výhře 5:2. Suárez ho označil za nejlepší v kariéře.
  14:02aktualizováno  14:41

Běžela 43. minuta utkání 16. kola La Ligy mezi Barcelonou a Mallorcou, Frenkie de Jong se po narážečce se Sergim Robertem rozhodl uvolnit na hranici pokutového území křižnou přihrávkou Luise Suáreze, který z ostrého úhlu přeloboval patičkou brankáře hostujícího celku Manola Reinu.

„Byla to nejhezčí branka mojí kariéry. Dostal jsem se ze střeleckého úhlu, takže patička byla jedinou možností. Trenér Valverde mi často říká, že zazdím ty nejjednodušší střely, a pak dám neuvěřitelný gól. Jsem rád, že jsem teď v té druhé situaci,“ smál se Suárez po utkání.

Neuvěřitelný gól Suáreze:

Messi potřeboval na rekordní zápis La Ligy 462 zápasů, zatímco Ronaldo v dresu rivala Realu Madrid pouze 288. „Neuvěřitelné. Dobrý způsob, jak oslavit vítězství ve Zlatém míči,“ řekl na tiskové konferenci Valverde. Messi před utkáním s nováčkem soutěže ukázal divákům na Camp Nou Zlatý míč, který jako první hráč v dějinách vyhrál šestkrát.

Podle kouče Ernesta Valverdeho příhodně oslavil zisk šestého Zlatého míče. Zároveň se ale podle něj Barcelona musí připravit, že její kapitán jednoho dne skončí.

O konci kariéry argentinského kanonýra promluvil Valverde už před zápasem. „Je to normální a přirozené. Je mu dvaatřicet, a i když podle mě Leo na konec nemyslí, visí to ve vzduchu,“ řekl Valverde listu AS.

Hattrick Messiho:

„Neměli bychom kolem toho bláznit, ale musíme nad tím uvažovat. Každý nad tím přemýšlí, když dosáhne určitého věku, ale neznamená to, že skončí za tři dny,“ prohlásil pětapadesátiletý Španěl.

„Uvědomuju si, jaké štěstí mám, že můžu Lea trénovat. Když ale každý den tvrdě pracujete, tak si takové věci neužíváte. Oceníte je až časem,“ konstatoval Valverde.

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...