Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Surový zákrok vyvolal strkanici. Mbappé odcházel ze hřiště v slzách s podezřením na zlomeninu

Kylian Mbappé po surovém zákroku Loica Perrina. foto: ČTK

Paříž - Ten moment zmrazil každého fanouška Paris Saint-Germain. Kylian Mbappé po tvrdém zákroku Loica Perrina musel s podezřením na zlomený kotník vystřídat a je velice pravděpodobné, že hvězdný útočník nestihne čtvrtfinále Ligy mistrů proti Atalantě Bergamo. Sobotní vyšetření nakonec odhalila těžký výron kotníku.
  14:05aktualizováno  15:09

Běžela 31. minuta utkání a největší klenot PSG Kylian Mbappé se ve finále Francouzského poháru proti AS Saint-Étienne (1:0) snažil prodrat přes Loica Perrina. Legenda Saint-Étienne, která po tomto utkání plánovala ukončit kariéru, poslala Mbappého nevybíravým zákrokem k zemi a hlavní rozhodčí Amaury Delerue ji po konzultaci s videorozhodčím vyloučil.

Ihned po tvrdém skluzu, po němž má Mbappé těžký výron pravého kotníku, se strhla mezi hráči obou týmů hromadná strkanice, do níž se neváhal zapojit ani gólman Saint-Étienne Jessy Moulin.

PSG zásluhou trefy Neymara ze čtrnácté minuty ovládlo po francouzské lize i pohár, brazilský útočník při předávání trofeje navíc předvedl pěkné gesto, když Mbappému předal medaili a objal svého týmového kolegu, který opouštěl hřiště v slzách.

Loic Perrin tvrdě fauluje Kyliana Mbappého.
Kylian Mbappé v rozepři s trenérem Thomasem Tuchelem po svém střídání.

Sám Mbappé si totiž moc dobře uvědomoval, že jeho účast ve čtvrtfinále Ligy mistrů proti Bergamu 12. srpna v Lisabonu je po surovém zákroku velmi nepravděpodobná.

Autor: