Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Úchvatný Messi. Nejprve ukázal Zlatý míč, pak jej potvrdil hattrickem

Sport

  10:04
BARCELONA - Argentinský fotbalista Lionel Messi oslavil obhajobu prvenství ve Zlatém míči ve velkém stylu. V úvodním čtvrtfinále Španělského poháru se blýskl třemi góly a pomohl Barceloně k výhře 5:0 nad druholigovým Betisem Sevilla.

Lionel Messi. foto: Reuters

Messi se ve středu večer nejprve před zápasem na Nou Campu pochlubil fanouškům Zlatým míčem a pak ukázal, proč anketu novinářů, reprezentačních trenérů a kapitánů ovládl. U představení trofeje nechyběli ani jeho spoluhráči Andrés Iniesta a Xavi, kteří obsadili v hlasování druhé a třetí místo.

Rok 2010 v obrazech

Argentinský reprezentant otevřel skóre minutu před přestávkou, kdy přehodil brankáře Betisu. Druhou trefu přidal v 63. minutě a hattrick završil o deset minut později. Když Messi čtyři minuty před koncem střídal, vyprovodili ho fanoušci potleskem ve stoje a skandováním jeho jména.

"Tenhle zápas alespoň umlčí všechny debaty kolem Zlatého míče. Trofej je v dobrých rukou," připomněl obránce Barcelony Dani Alves kritické hlasy, podle kterých si Messi ocenění pro nejlepšího fotbalistu světa nezaslouží.

BARCELONA 5-0 BETIS (vše, co předvedl Messi):

"Messi je nejlepší a dokazuje to každý den. Ti dva by si to také zasloužili, ale Messi je někde jinde než všichni ostatní," citovala brazilského fotbalistu agentura Reuters. O zbývající branky Barcelony se postarali Pedro a Seydou Keita. Odveta se hraje za týden v Seville.

Anketa

Vyhrál Messi Zlatý míč FIFA pro rok 2010 zaslouženě?

Ano, měl za sebou nejlepší rok. Jeden turnaj neznamená vše 727
Ne, měl vyhrát Iniesta 106
Ne, měl vyhrát Xavi 111
Ne, měl vyhrát někdo jiný 365
Autoři: ,