Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Udělal to schválně? Obránce Shrewsbury nekompromisní střelou v FA Cupu překonal vlastního brankáře

Donald Love ze Shrewsbury dává branku do vlastní sítě v utkání čtvrtého kola FA Cupu proti Liverpoolu. foto: Reuters

Shrewsbury - Fanoušci Shrewsbury v klidu pozorují nikým nerušeného obránce Donalda Loveho a čekají, jak bezpečně odehraje míč. Jenže pětadvacetiletý zadák místo toho překvapí všechny přítomné a centrovaný míč bezchybným zakončením zavěsí do vlastní branky a posílá Liverpool ve čtvrtém kole FA Cupu do vedení 2:0. „Ten vlastňák bych nepřál fakt nikomu. Ani za to, že by dostal peníze,“ poznamenal ironicky na Twitteru bývalý anglický fotbalista Gary Lineker.
  13:11

Lídr Premier League Liverpool neudržel dvougólové vedení a remizoval v utkání 4. kola FA Cupu se Shrewsbury 2:2. Svěřenci Jürgena Kloppa si tak budou muset zahrát odvetný zápas o postup.

Liverpool se nejprve přiblížil k postupu po čtvrthodině hry, po průniku do vápna se trefila osmnáctiletá naděje Curtis Jones.

Aktuální šampion Ligy mistrů vedení navýšil hned po přestávce, kdy si kuriozně srazil do vlastní branky centrovaný míč obránce Shrewsbury Donald Love, počínal si přitom jako chladnokrevný zabiják, který dokáže nastřílet několik gólů za sezonu.

„Ten vlastňák bych nepřál fakt nikomu. Ani za to, že by dostal peníze,“ poznamenal ironicky na Twitteru bývalý anglický fotbalista Gary Lineker.

Komplikace přinesla favoritům zápasu až penalta, kterou proměnil střídající útočník třetiligového celku Jason Cummings v 65. minutě. Tentýž hráč o deset minut později využil zaváhání obrany hostů, obstřelil brankáře Adriána a zařídil opakování zápasu.

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...