130 let

V Marseille se prali fanoušci. | foto: ČTK/AP

Aktualizováno

VIDEO: Válečná zóna v centru Marseille. Při řádění fanoušků dostal jeden infarkt

Sport
  •   18:30aktualizováno  23:00
MARSEILLE - Nápor až 90 tisíc fanoušků očekávalo v sobotu večer francouzské letovisko Marseille, kde si to od 21:00 hodin rozdali ve večerním taháku skupiny B fotbalisté Anglie a Ruska (1:1). A příznivci obou celků ukázali, že rozhodně nepatří mezi ty nejmírumilovnější na světě. Aktuální resumé mluví o jednom infarktu mezi útočníky a několika zranění.

Angličtí i ruští chuligáni se opětovně střetli v soubojích jak proti sobě, tak i s obyvateli francouzského letoviska. Podle policejních informací po sobě v sobotu odpoledne házeli výtržníci rozbité láhve a židle z restauračních zahrádek.

zdroj: www.youtube.com

Fanoušci Albionu i sborné, kteří mají jednu z nejhorších pověstí na starém kontinentu, měli v úzkých uličkách vedoucích ke starému přístavišti v Marseille útočit dnes i v předchozích dnech také na místní obyvatele.

ON-LINE REPORTÁŽ ZE ZÁPASU ANGLIE VS. RUSKO ZDE!

Dle záchranné služby utrpěl během rvaček jeden z mužů infarkt a byl převezený do nemocnice, stejně jako jeden z Britů, který upadl po potyčce do bezvědomí. Policisté se snažili několikatisícový dav zkrotit kamiony s vodními děly, obušky a slzným plynem.

V Marseille se prali fanoušci.
V Marseille před duelem Anglie vs. Rusko řádili fanoušci.

„Doufám, že na stadionu již bude klid,“ řekl Reuters starostka Sabine Bernasconiová. Dle záběrů ze sociálních sítí mohli sobotní nepokoje nastartovat ruští rowdies, kteří se o den dříve chlubili uloupenými anglickými vlajkami.

Násilnosti začaly v noci na pátek u jedné z marseillských hospod, ale záhy je ukončil rychlý zásah policejních těžkooděnců, kteří použili i slzný plyn. Potyčky fandů s policií pokračovaly v pátek odpoledne, zatčeno bylo devět lidí.

Autor: Antonín Vavrda