Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Vánoční nadílka Realu, hattricky 'Ježíšků' Benzema a Ronalda

Sport

  9:32
MADRID - Karim Benzema zaznamenal druhý prosincový hattrick a pomohl fotbalistům Realu Madrid k drtivému vítězství 8:0 nad Levante v prvním utkání osmifinále Španělského poháru. Tři góly vstřelil také Cristiano Ronaldo, jenž si tak v této sezoně vylepšil bilanci na 25 gólů ze 24 zápasů ve všech soutěžích.

Cristiano Ronaldo. foto: Reuters

Francouzský útočník Benzema zatím dokonale využívá absence zraněného konkurenta Gonzala Higuaína, jenž před ním většinou dostával přednost. Bývalý útočník Lyonu, který v neděli oslavil 23. narozeniny, skóroval třikrát už 8. prosince v utkání Ligy mistrů proti krajanům z Auxerre.

Rok 2010 v obrazech

Benzema završil hattrick v 69. minutě, brzy nato se totéž podařilo Portugalci Ronaldovi, jenž vstřelil svůj druhý a třetí gól v zápase v 72. a 74. minutě. O zbývající dvě trefy se postarali Němec Mesut Özil a střídající Pedro León. Real tak dal zapomenout na zářijový zápas s Levante v lize, kdy tým z Valencie uhrál s gigantem bezgólovou remízu.

Trenér madridského celku José Mourinho po zápase chválil týmový výkon a zároveň popřel zhoršení vztahů s ředitelem klubu Jorgem Valdanem, o čemž spekulovala španělská média. "Musím to popřít. Nemám osobní problémy s ním ani s nikým jiným v klubu," uvedl Mourinho.

REAL MADRID 8-0 LEVANTE:

Španělská média uváděla, že Valdano podrážděně reagoval na nedávné výroky portugalského kouče na adresu rozhodčích. "Mám rád kritiku, ať už ji dělám já nebo někdo jiný. Ale znovu opakuji: Osobní problémy? Nula. To je pro mě zásadní, protože jinak bych brzy odešel," uvedl Mourinho s tím, že chce dodržet v Madridu čtyřletou smlouvu.

Real si díky osmigólové demolici Levante prakticky už před odvetou zajistil postup do čtvrtfinále, v němž se může utkat s městským rivalem Atlétikem. Letošní finalisté poháru v sestavě s Tomášem Ujfalušim porazili ve středu 1:0 Espaňol Barcelona. Brankou z penalty se s Atlétikem rozloučil portugalský reprezentant Simao Sabrosa, jenž v lednu odejde do Besiktase.

Ježíškové z Realu - Benzema a Ronaldo.

Osm gólů jako na San Bernabeu padlo také na stadionu FC Sevilla, kde úřadující vítězové poháru zdolali 5:3 Málagu. Odvety, v nichž se bude ligový lídr Barcelona snažit napravit úterní domácí remízu 0:0 s Bilbaem, se hrají 5. ledna.

Autoři: ,