130 let

Karim Benzema, Cris a Hugo Lloris. | foto: Reuters

VIDEO: Vítal ho potlesk. Benzema se 'odměnil' bývalým fandům gólem

Sport
  •   10:33
PRAHA - V Lyonu strávil bezmála třináct let. Dostal se díky němu do reprezentace a předloni v létě přestoupil do hvězdného Realu Madrid. Nyní se podruhé během jednoho roku vrátil v dresu "bílého baletu" do míst, kde vyrůstal. Karim Benzema si rozpomněl na zlaté časy, kdy za Lyon sázel jeden gól za druhým. Trefil se i úterý večer. Tentokrát ale v dresu soupeře...

Byl to hodně zvláštní okamžik. Na začátku 65. minuty běžel k postranní čáře na Stade de Gerland v Lyonu Emmanuel Adebayor. Plácnul si s Karimem Benzemou a francouzského útočníka přivítal obrovských aplaus zaplněných tribun. Před dvěma lety nic překvapivého, ovšem nyní již Benzema vbíhal na zelený pažit v dresu Realu Madrid a jako soupeř Lyonu v prvním osmifinálovém duelu.

O patnáct vteřin se potlesk na otevřené scéně změnil v hrobové ticho. Třiadvacetiletý kanonýr vybojoval u postranní čáry míč, Özil vyháčkoval tři hráče soupeře, Ronaldo přiťuknul míč Benzemovi a ten s pořádnou dávkou drzosti a štěstí otevřel skóre. Nadšení spoluhráči na něj naskákali, lyonský rodák, jenž dres Olympique oblékal třináct let, však jen skromně přijímal ovace.

GÓL BENZEMY DO SÍTĚ LYONU

Žádná radost a nadšení, bylo vidět, jak se v něm perou emoce. Právě svým gólem pořádně přiblížil svůj nový klub k postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů, prvnímu za posledních sedm let. Nic na tom nemění ani fakt, že Lyon v závěru vyrovnal. Realu doma stačí i remíza 0:0 nebo jakékoliv vítězství. Pro tým José Mourinha "snadná práce".

Vždyť kontroverzní Portugalec již neprohrál 142 domácích duelů v řadě coby kouč Porta, Chelsea, Interu Milán a nyní Realu. Každá série jednou končí. Vždyť jednu utnul svým gólem i Benzema - Real se na stadionu Lyonu trefil až nyní, ve čtvrtém duelu na francouzské půdě. Bude symbolika provázet i odvetu?

Autor: Antonín Vavrda