130 let
Video

VIDEO: Vrba už vedl první trénink Sparty a vtipkoval: Ani nevím, na jak dlouho tu mám smlouvu

Sport
  •   14:28
Praha - Navlékl teplákovku, přes ni péřovou vestu a po svém středečním nástupu k pražské Spartě už ve čtvrtek dopoledne vedl její fotbalisty na prvním tréninku. Pavel Vrba do nového angažmá navíc vstupuje se svými oblíbenými parťáky: asistentem Zdeňkem Bečkou a trenérem brankářů Martinem Ticháčkem.

Potvrzeno. Trenérská rošáda na Spartě. Kotala po výsledkových nezdarech nahradil Pavel Vrba

„Hráči mi při tréninku ukázali, proč ve Spartě jsou. Podmínky na trénování máme velice dobré,“ líčil Vrba na první tiskové konferenci v nové roli. „Prostředí na Strahově je výjimečné, je to velmi zajímavý areál.“

Sparťanský kouč popsal, jak náročných pro něj několik posledních hodin bylo – nápad přivést jej do klubu místo odvolaného Václava Kotala i samotná realizace byly otázkou pár dní.

„Bylo to doopravdy hektické,“ uvedl Vrba. „K prvnímu kontaktu ze strany Sparty došlo k úterý, ve středu jsme se sešli a domluvili, dnes jsem vedl první trénink.“

První trénink kouče Pavla Vrby na Spartě.
Sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Vše pro něj běží v tak rychlém sledu, že ve čtvrtek odpoledne na tiskovce přiznal, že ještě nestihl podepsat kontrakt.

Jeho délka? Rok a půl.

„Ani nevím, jaké tam je datum, jestli 29., nebo 30. června příštího roku,“ zavtipkoval Vrba, jenž ve Spartě naváže na spolupráci s asistentem Bečkou a trenérem brankářů Ticháčkem.

Bečka je bývalým obráncem, v nejvyšší soutěži odehrál skoro dvě stovky zápasů. Coby asistent Stanislava Levého má albánský titul z roku 2012, pracoval v Plzni a s Vrbou společně působili i v bulharském Ludogorci Razgrad.

Na poslední Vrbově štaci byl i Ticháček, někdejší gólman, jenž s explzeňským trenérem spolupracuje od konce kariéry. Kromě Bulharska zažil také ruskou Machačkalu.

Jejich příchod znamená drobnou úpravu ve stávajícím sparťanském realizačním týmu, s odvolaným Kotalem opouští klub také jeho asistent Michal Šmarda. Po boku Ticháčka se o brankáře bude starat Michal Špit, dosavadní trenér gólmanů David Bičík se přesouvá k béčku.

Autor: Vojtěch Povejšil