Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Vzteklý fotbalista nakopl sovu. Maskot soupeře zemřel

Sport

  21:37
BOGÓTA - Sova, kterou při utkání kolumbijské ligy nakopl jeden z fotbalistů, zemřela. Podle agentury DPA však nepodlehla zranění, které jí úderem způsobil obránce Luis Moreno z Deportiva Pereira, ale zemřela na následky dýchacích potíží zaviněných velkým stresem při ošetření na veterinární klinice.

Sova foto: Reprofoto

Sova, jež byla maskotem klubu Junior Barranquilla, při utkání s Deportivem přistála po zranění křídla během hry na trávníku. Nejprve ji míčem nechtěně trefil jeden z domácích fotbalistů, Moreno pak přišel a odkopl ptáka do autu.

"Nechtěl jsem té sově ublížit. Udělal jsem to, protože jsem chtěl vidět, jestli uletí," uvedl Moreno. Do devětadvacetiletého panamského reprezentanta se přesto hned na hřišti pustili protihráči a fanoušci na něj skandovali "vrahu, vrahu". Morena už potrestalo vedení klubu, hrozí mu sankce od kolumbijského svazu a navíc může jít až na tři měsíce do vězení.

"Pořádně mě naštval. Ten malej tvor už byl zraněnej od míče. Řekl jsem mu hodně ošklivých věcí," řekl domácí hráč Luia Paez, jenž přispěl jedním gólem k vítězství Atlétika 2:1.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!